20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sm
sm
0 31.01.2016 23:06:22

Škofjeloški balinarji brez milosti za krimovce

Damjan Sofronievski (Lokateks Trata)
Simon Maljevac (BZS)
Vodilna zasedba superligaške lestvice Lokateks Trata je z visoko zmago proti Krimu zadržala prednost pred zasledovalci. Luka Koper se je po zmagi proti Hrastu prebila na drugo mesto.

Zmagovalni niz, ki jih je popeljal na vrh lestvice, so Škofjeločani nadaljevali tudi na domačem obračunu proti Krimu. Silovit začetek je Lokateks Trati prinesel zanesljivo vodstvo s 6:2, nato pa sta svojo dominacijo v hitrostnem zbijanju potrdila še Uroš Vehar s 35 točkami in Goran Vujanović, ki je zadel še šest krogel več. Tako so gostje iz Ljubljane že po polovici dvoboja praktično ostali brez možnosti za zmago. Sledil je še odličen nastop Tadeja Premruja v natančnem zbijanju (26 točk), v zadnjem delu tekme, ki je minil povsem v znamenju branilcev naslova, pa velja izpostaviti 35 točk Uroša Veharja in Damjana Sofronievskega v igri dvojic v krog.

Dokaj gladko so do novih dveh točk prišli Koprčani, ki niso pokazali usmiljenja do kobjeglavske zasedbe. Po začetnem vodstvu domačinov s 6:2 so Kraševci v tehničnih disciplinah ujeli priključek, a so Koprčani v zadnji del tekme vendarle vstopili z minimalno prednostjo. Težavna igrišča v Kopru so se tudi tokrat izkazala za pomemben adut domačinov, ki so v klasičnih igrah zabeležili popoln izkupiček in srečanje suvereno odločili v svojo korist.

Trenutno drugo mesto so s porazom na gostovanju v Novi Gorici iz rok izpustili Portorožani, ki so po začetnem zaostanku z 1:7 prišli do izenačenja, a so v zadnjem delu tekme ponovno popustili, tako da so Šempetrci prišli do dragocene zmage v boju za četrto mesto.


V igri za mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice ostajajo tudi Sežanci, ki so se tokrat znesli nad Košano, ki iz kroga v krog izgublja stik s tekmeci.


Superliga, 10. krog
Luka Koper – Hrast 18:8
Skala – Košana 20:6
Agrochem DU Šempeter – Aikea Antena Portorož 17:9 Lokateks Trata – Krim 24:2

Vrstni red: Lokateks Trata 17, Luka Koper 15,  Aikea Antena Portorož 13, Hrast, Agrochem DU Šempeter in Skala 8, Krim 7, Košana 4
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike