palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

jč
0 21.06.2016 18:47:28

Čehom naslov, Lipovci tretji

Franc Maučec je pri 36 letih še vedno steber obrambe pri naših prvakih.
Jože Črnko
Češki Hradec Kralove je bil prizorišče zaključnega turnirja najboljše četverice srednjeevropske lige za člane v hokeju na travi.

Kot drugouvrščena ekipa rednega dela se je na zaključni turnir uvrstila ekipa Lipovcev, sicer naših serijskih prvakov. Prav naši predstavniki so bili v dosedanjem tekmovanju, ki je eno prvih, ki je združevalo klube iz različnih držav, doslej najuspešnejši. Po nekaj slabših sezonah so fantje iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji v zadnjem času ponovno v vzponu in temu primerna so bila tudi pričakovanja na Češkem.

Potem ko so v prvem polfinalu igralci slovaških Šenkvic premagali madžarski Soroksari. smo v drugem polfinalu videli pravo hokejsko poslastico in finale pred finalom med domačim Hradec Kralove in Lipovci. Po zaključnih 2:2 (strelca Franc Maučec in Robert Mesarič) so sledili kazenski streli in v tej prvini, ki je v preteklosti Lipovcem prinašala obilo uspeha  na največjih tekmovanjih so bili domačini boljši za končnih 5:2. Tako je našim preostala tekma za tretje mesto, kjer so se znesli nad madžarskim Soroksarijem z 4:0 (1:0). Strelci za Lipovce so bili Franc Maučec, Luka Vegič, Aleš Pavlinjek, Dominik Mesarič in Beno Vrbnjak. Naslov prvaka v srednjeevropski ligi je osvojil domači Hradec Kralove.

S tem je sezona tekmovanj z letnico 2015/16 končana. Pravega miru pa med hokejisti ne bo, saj se že naslednji teden zbere reprezentanca. Slovenija je namreč naslednje leto organizator reprezentančnega turnirja tipa Challenge, ki bo prav v Lipovcih.

Članki iz rubrike