nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

zf
zf
0 22.07.2016 09:52:48

Priprave balinark za SP v Casablanci

Polona Zule in Denis Vidmar
Zdenko Fajdiga
Najpomembnejše tekmovanje letos za balinarke bo svetovno prvenstvo od 1. do 8. oktobra v Maroku. Zato je tudi naše reprezentanca že opravila nekaj dni priprav.

Tako je selektor slovenske ženske reprezentance Jure Rijavec kandidatke za SP že zbral v Idriji, na Krimu v Ljubljani in tudi v Sežani, na katere je povabil 11 igralk. Na njegovem širšem seznamu so: Polona Zule, Klara Bašič (Kolektor Idrija), Nina Volčina, Denis Vidmar, Ana Vorih, Laura Škoberne, Leja Vehovec (Krim), Sara Jenčič (Svoboda), Tanja Marc (Hrast) ter članici Bistrice Eve Hervol in Sonja Debevc.

"Dve tekmovalni preizkušnji bosta v avgustu, najprej mednarodni turnir mladih v Miljah ter tradicionalni turnir članic v Rumi, na katerih bomo lažje preverili formo posameznic," pravi Sežančan na selektorskem stolčku, ki bo moral potem izbrati pet reprezentantk za svetovno prvenstvo, s katerimi bo 'pilil' formo vse do odhoda v Maroko.

Pripravljajo se tudi ostale reprezentance, v začetku avgusta (5.-7.) se bodo v Saluzzu zbrale italijanske kandidatke. Piero Amerio je povabil Caterino in Virginio Venturini, Barbaro Zurini, Valentino Basei, Gaio Falconieri, Sereno Traversa, Giorgio Rebora, Veronico Piccoli, Zairo Cescon, Gaio Gamba, Mariko Depetris ter Luiso Bongioanni.

Francoski ženski 'šef' Stephane Furnier je na druge priprave za SP, ki bodo od 12. do 17.avgusta, povabil naslednjo deseterico kandidatk: Dorin Amar, Barbara Barthet, Lisa Cleyet-Merle, Melanie Fabry, Jennifer Gomez, Audrey Furnari, Lidsa Gouilloud, Brune Le Noblet, Sesilia Mailehako, Suzy Marie.

Na zadnjem SP v francoskem Maconu so Slovenke prvič ostale brez odličja, na prvenstvu stare celine lani v Saluzzu pa so prekinile post po zaslugi srebrne kolajne Sare Jenčič v bližanju in zbijanju v krog ter Denis Vidmar, ki se je veselila brona v klasični igri, svojega prvega odličja na velikem tekmovanju.

Članki iz rubrike