sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 26.07.2016 16:00:39

Zelena luč za ruske judoiste, strelce in badmintoniste

Fotografija je simbolična.
Grega Wernig
Vseh 18 ruskih strelcev, ki so na seznamu za avgustovske olimpijske igre v Rio de Janeiru, bo lahko nastopilo v Braziliji, saj izpolnjujejo merila Mednarodnega olimpijskega komiteja, so sporočili z Mednarodne strelske zveze (ISSF).

Nihče od te osemnajsterice ni bil omenjen v poročilu Richarda McLarna iz Svetovne protidopinške agencije, prav tako nihče od teh nikoli ni bil pozitiven na dopinških testih. V McLarnovem poročilu so sicer omenili tri ruske strelce, ki so bili pozitivni na dopingu, a se ti niso kvalificirali za OI.

Zeleno luč s strani Mednarodne badmintonske zveze (WBF) pa so dobili tudi ruski badmintonisti Vladimir Malkov, Natalija Perminova, Vladimir Ivanov in Ivan Sozonov, tako kot tudi prvi rezervi Vitalij Durkin in Nina Vislova. WBF sicer še čaka uradno potrditev posebne komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Badminton
vszi

Zato pa bosta brez iger ostala tekmovalca v modernem peteroboju Maksim Kuzov in Ilija Frolov, trikratni svetovni prvak, saj sta oba omenjena v McLarnovem poročilu, pri obeh so leta 2014 v Moskvi odkrili sledi trenbolona, metenolona in oksandrolona, a tega takrat niso razkrili.

JUDO
Mednarodna judo zveza (IJF) je vsem enajstim ruskim judoistom dovolila nastop na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. To je potrdil predsednik IJF Marius Vizer.

Ko so ga pri agenciji Reuters vprašali glede položaja sedmih borcev in štirih bork, ki so se kvalificirali za OI 2016, je Vizer odgovoril: "Šli bodo v Rio."

"Vsi ti tekmovalci so bili testirani od septembra lani do konca maja letos, in to na številnih tekmovanjih zunaj Rusije, ne v njej. Ni bilo nobenih kazni, nobenih dokazov. Pri tem ne upoštevamo testov, opravljenih v Rusiji, saj za nas niso relevantni," je dodal Vizer.

Članki iz rubrike