pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

zf
zf
0 20.09.2016 19:39:48

Balinarske naloge za SP bolj ali manj razdeljene

Sara Jenčič
Zdenko Fajdiga
Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku oktobra v Maroku.

Po eni od pripravljalnih tekem z mladinci v Sežani so skorajda v celoti znane discipline, v katerih bodo naše reprezentantke nastopile na SP v Casablanci od 3. do 7. oktobra. Kot zdaj kaže, bo selektor Jure Rijavec nalogo v klasični igri in natančnem zbijanju najverjetneje zaupal Kočevki Poloni Zule. Nosilka bronastega odličja z lanskega prvenstva stare celine v italijanskem Saluzzu Sara Jenčič bo nastopila v bližanju in zbijanju v krog, skupaj z Lejo Vehovec pa tudi med dvojicami. Tako bi bili v skladu s programom tekmovanj morda kot prvi Slovenki v tekmovalni areni.

Kaj pa ostali tehnični disciplini? Kar zadeva hitrostno zbijanje ni dileme – Nina Volčina, v štafeti pa se ji bo pridružila Laura Škoberne, ki iz dneva v dan dosega boljše rezultate.

"Do odhoda v Maroko bomo imeli vsaj še dve pripravljalni tekmi, na katerih bomo poskušali še 'izpiliti' podrobnosti glede pripravljenosti in spretnosti v posameznih disciplinah. Ker gre za svetovno prvenstvo, se zavedamo, da bo v Casablanci izjemno težko osvojiti odličje, možnosti pa so v vseh šestih disciplinah. Mlajši igralki bosta nabirali izkušnje za prihodnje leto, ko bo evropsko prvenstvo," je poudaril selektor Rijavec.

Selektor Italije Piero Amerio se bo bržkone odločil za standardno postavo. Virginia Venturini bo tekmovala v hitrostnem zbijanju, Gaia Falconieri in Serena Traversa v štafeti, Caterina Venturini v klasični igri in z Veronico Piccoli med dvojicami, Barbara Zurini bo nastopila v igri v krog in natančnem zbijanju. Selektor hrvaške reprezentance Roman Grižančić je za Casablanco izbral Virginio in Carrolino Bajrić, Tanjo Grubiša in Ivo Vlahek Matijević.

Značke: balinanje, žensko-sp

Članki iz rubrike