profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 28.09.2016 16:15:51

Avstrijski orli tudi v vetrovniku

Hayböck, Kraft in Schiffner
www.fis-ski.com
Medtem ko Gregor Schlierenzauer ne bo branil lanske zmage, saj je še vedno v fazi rehabilitacije, se ostali avstrijski skakalci pripravljajo na finale sezone na plastiki.

Avstrijski orli tudi v vetrovniku

Medtem ko Gregor Schlierenzauer ne bo branil lanske zmage, saj je še vedno v fazi rehabilitacije, se ostali avstrijski skakalci pripravljajo na finale sezone na plastiki.

To se s petkovimi kvalifikacijami in sobotno tekmo serije grand prix nadaljuje v avstrijskem Hinzenbachu in končuje v nedeljo v nemškem Klingenthalu. Avstrijska ekipa je nedavno vadila v vetrovniku na Dunaju, kjer so preizkušali različne podrobnosti. Zadnji sklop treninga pa so opravili na skakalnici v Hinzerbachu, kjer bo tudi tekma.

To je tudi domač teren za Michaela Hayböcka. »Trening v vetrovniku je bil zelo dobrodošel. Morda bo prav on prinesel tistih nekaj odstotkov, ki so potrebni, da bi v Hinzenbachu prišli na zmagovalni oder,« je dejal Hayböck.

Stefan Kraft se medtem že ozira k zimi: »Poletja je konec in predvidevanja, kako bo v zimski sezoni, naraščajo. Zdaj je potrebno najti pravo opremo in odkriti pozitivne občutke. Trening na tej skakalnici bo gotovo pomenil določeno prednost. Tudi vaje v vetrovniku bi morale pomeniti korak bližje k boljšemu položaju v zraku.«

Glavni trener orlov Heinz Kuttin je z opravljenim zadovoljen: "S športnega vidika smo s poletjem precej zadovoljni. VB prvem tekmovalnem obdobju so naši skakalci dosegli nekaj dobrih rezultatov. S Clemensom Aignerjem in Markusom Schiffnerjem smo dobili še dva skakalca, ki se lahko uvrščata med deseterico. Stvari nam kar dobro tečejo, a smo še daleč od tega, da bi bile končane."

Avstrijske barve bodo v Hinzenbachu branili Michael Hayböck, Stefan Kraft, Markus Schiffner, Manuel Fettner, Clemens Aigner, Philipp Aschenwald, Andreas Kofler, Clemens Leitner, Max Steiner, Ulrich Wohlgenannt, Janni Reisenauer in Daniel Huber.

Članki iz rubrike