IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rp
rp
0 23.10.2016 10:53:25

Loški balinarji začeli udarno

Uroš Vehar (Lokateks Trata)
Simon Maljevac (BZS)
Uvodni krog nove sezone balinarske superlige je prinesel suverene zmage branilcev naslova iz Škofje Loke in podprvakov iz Portoroža.

Balinarji Lokateks Trate so lov na novo prvenstveno zvezdico začeli zelo odločno. V prvem prvenstvenem krogu so v svoji dvorani gostili sežansko Skalo, ki se je morala zadovoljiti zgolj z drobtinicami. Škofjeločani so dvoboj odprli z vodstvom 8:0 in v hitrostnem zbijanju z zmagama Žana Rodeta in Gorana Vujanovića svojo prednost še povišali. V natančnem zbijanju je bil razpoložen Uroš Vehar, ki je potrdil več kot prepričljivo zmago domačinov, medtem ko so Sežanci do konca dvoboja uspeli osvojiti tri točke.

V obalnem derbiju so se v odlični luči predstavili Portorožani, ki gostom iz Kopra niso dopustili niti kanček upanja na morebiten uspeh. Začetno vodstvo s 6:2 so nadgradili z odličnim izkupičkom v tekaških disciplinah ter bili suvereni tudi v zadnjih klasičnih igrah, kar jim je zadostovalo za zmago z 20:6. Z enakim rezultatom se je razpletel tudi obračun med Hrastom in Krimom, ki se je domačinom lahko upiral le v prvi tretjini dvoboja, ki se je zaključila s 4:4. Razpoložena tekaška vrsta Kobjeglavcev je svoje delo opravila v skladu s pričakovanji in poskrbela za mirno končnico tekme.

Daleč najbolj napet je bil obračun med Postojnsko jamo in Agrochem Šempetrom. Postojnčani so po zmagi Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju pobegnili že na 7:3, a so se gostje vrnili v igro in v zadnji del tekme vstopili z vodstvom 8:10. Z zmago trojke in izkušene naveze Klemen Sosič - Peter Ravbar v igri dvojic v krog je Agrochem ohranil prednost in se veselil prve zmage v novi sezoni, pri domačinih pa velja pohvaliti dobre predstave mladih upov Erika Čeha in Gašperja Povha.

SUPERLIGA, 1. KROG
Aikea Antena Portorož - Luka Koper 20:6
Hrast - Krim 20:6
Postojnska jama - Agrochem 12:14
Lokateks Trata - Skala 23:3
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike