zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rp
rp
0 08.12.2016 17:27:33

Škoberne z isto peterico balinarjev kot na Reki

Zdenko Fajdiga
Selektor slovenske članske balinarske reprezentance Aleš Škoberne je določil reprezentanco, ki bo od 16. do 18. decembra nastopila na evropskem prvenstvu v Nici.

Na prvenstvu stare celine, kjer ne bo ene discipline – bližanja in zbijanja v krog, bo nastopila ista peterica, ki je bila zelo uspešna na lanskem SP na Reki. Na njegovem seznamu je pet članov italijanskega prvoligaša Ponteseja. Jure Kozjek bo nastopil v dveh disciplinah: klasični igri ter natančnem zbijanju. Prav tako v dveh Aleš Borčnik (hitrostno zbijanje, štafeta), Davor Janžič bo skupaj z Dejanom Tonejcem igral med dvojicami, Anže Petrič bo drugim član naše štafete.

"Brez pomislekov sem se odločil za izkušeno peterico, čeprav bo tokrat ena disciplina manj. Namesto Davorja bo dobil v zbijanju pozicij priložnost Jure, ki je prav tako sposoben uspešno odgovoriti na vse pasti ta zahrbtne in nepredvidljive discipline. Upam, da bodo fantje na tem EP v Franciji konkurenčni v vseh disciplinah, pričakujem vrhunsko igro, ki naj bi bila poplačana s kakšno od kolajn," je ob izbiri povedal Aleš Škoberne.

Od prirediteljev smo izvedeli, da se je prijavilo 18 reprezentanc, slovenski ljubitelji balinanja pa bodo lahko spremljali neposreden prenos na Hegy TV preko streama z reporterjem Boštjanom Heglerjem.

V soboto bo slovenska balinarska zveza proslavila jubilej, 65. obletnico delovanja, podelili bodo priznanja, v dvorani v Šiški pa bo tradicionalni turnir območnih zvez v spomin na dolgoletnega predsednika BZS Jožeta Rebca.

Članki iz rubrike