gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.02.2024 20:37:04

Cilj Triglava je zmaga in uvrstitev na zaključni turnir

Pred dnevi se je Matej Lepej izkazal z rekordom kegljišča v Kranju s 686 keglji. Podoben nastop pa bo potreboval tudi danes proti Nemcem.
psno
Triglavu odlično kaže v državnem prvenstvu, pred njimi pa je nov velik mednarodni izziv. Proti nemškemu SKK Raindorfu bodo naskakovali zmago s 6:2 in s tem uvrstitev na finalni turnir. Forma je odlična, kar so pokazali pred dnevi na generalki proti Goričanom, ko so podrli kar 3704 keglje.

Današnja sobota je namenjena tudi tekmam v mednarodni konkurenci. Pred nami so povratne tekme četrtfinala kegljaške lige prvakov in to v obeh konkurencah. Naša pozornost bo namenjena tekmi v Kranju, ki se bo začela ob enih popoldne. Triglav bo na svojem kegljišču gostil odlično ekipo SKK Raindorf iz Nemčije. Na Bavarskem so Kranjčani odlično startali v tekmo in povedli z 2:0. Toda Nemci so kasneje napadli z vsemi orožji in tekmo pripeljali do svoje zmage. Kranjčani so potem izgubili z 2:6, toda osvojili so kar dvanajst nizov. Zdaj bodo napadli zmago z najmanj 6:2. Zavedajo pa se, da Nemcem hkrati ne smejo dovoliti osvojitev dvanajstih nizov, kar bi bilo dovolj za uvrstitev na finalni turnir. Vsekakor bodo morali obenem napraviti tudi odličen ekipni rezultat.



V torek so igrali proti Goričanom v okviru ligaškega tekmovanja, kar je bila tudi odlična generalka za današnji pomemben nastop. Udarna šesterka je podrla odličnih 3704 kegljev. ta rezultat pa morajo na tekmi preseči, kar bi bila garancija za uspeh. Na tej tekmi je zablestel Matej Lepej, ki je s 686 keglji postavil novi rekord kegljišča. Seveda je takšen rezultat težko ponoviti, vendar pa lahko verjamemo, da se mu bo Matej približal, saj se nahaja v vrhunski formi. Zato pa je pomembno, da svoj nivo rezultatov dvignejo preostali igralci. Vsekakor so igralci Triglava sposobni priti do novega svojega presežka. Pomembna bo tudi pomoč navijačev iz tribun.



Vodja kranjske ekipe Davor Sobočan, ki je bil kar nekaj časa tudi odličen reprezentant, je velik optimist. Pred tekmo je zelo umirjeno dejal: "Daleč smo prišli. Zavedamo pa se, da je prav, da naredimo še zadnji korak v pravo smer. Treba bo zmagati in za to bomo morali vsi maksimalno odgarati. Tudi tisti na klopi oziroma za igralci z brisanjem krogel. Dali bomo vse od sebe in vsi verjamemo, da nam bo uspelo."

Članki iz rubrike