franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.03.2024 12:04:05

Ograjci le zmaga prinaša upanje na obstanek

Igralke Ograjce bodo doma v Ljubljani gostile odlični Impol.
psno
Pred nami so še trije krogi DP v kegljanju. Ljubljanski Ograjci le zmaga nad Konstruktorjem prinaša upanje na obstanek. V Litiji gostuje Calcit zmaga zmagovalcu prinaša dokončno rešitev. Radeljčani so na težkem gostovanju v Novi Gorici, Kamničanke pa v Mariboru lahko potrdijo naslov.

Trenutno v boju za obstanek zelo slabo kaže igralcem Ograjce, zato bodo Ljubljančani napeli vse sile, da uženejo močni Konstruktor. Pintarič in soigralci se zavedajo, da jim le zmaga prinaša možnosti za obstanek. Vsekakor so Mariborčani favoriti, toda to bodo morali dokazati na stezah. Zelo pomembna tekma pa bo na sporedu v Litiji, kamor prihajajo Kamničani. Za obe ekipi so točke zelo potrebne, saj Ograjca za njima zaostaja le dve točki. Zmagovalcu tekme bo v zadnjih dveh krogih veliko lažje. Igralci Triglava v hladilniku že hladijo šampanjec. Proti Taborski Jami potrebujejo le zmago in po tekmi ga bodo lahko odprli in nazdravili novemu naslovu prvakov. Svojim gledalcem pa sporočajo, da se bodo zelo potrudili, da ga bodo nadgradili z novim odličnim ekipnim rezultatom. Zanimiva tekma pa se obeta v Tržiču, kamor prihajajo trenutno zelo vroči Postojnčani, ki so pred tednom dni nudili izvrsten odpor Triglavu doma. Tudi v Novi Gorici bo zelo zanimivo, saj tja prihajajo največje pozitivno presenečenje lige, Radeljčani. Lahko si nadejamo odličnih rezultatov na obeh straneh.



V ženski ligi pa se vodilne Kamničanke odpravljajo v goste k zadnjeuvrščenemu Miklavžu. Zmaga Calcitu že praktično prinaša naslov prvakinj. Pomembni tekmi v boju za končno četrto mesto pri ženskah pa bosta v Pivki in v Ljubljani. V Pivki gostujejo Celjanke, ki letos kar malce presenetljivo dobro igrajo in so si nabrale že lepo število točk. Tudi tokrat bodo Celjanke napadle zmago, toda domače mlade igralke jim prav gotovo tega ne bodo dovolile. V Ljubljani pa pri Ograjci gostujejo igralke Impola. Pred tednom dni so bile Bistričanke kar malce razočarane po porazu doma z Ljubeljem, zato bodo poizkušale presenetiti Strelčevo in druge domače igralke. Lepa tekma pa se nam obeta v Tržiču, kjer bodo gostovale igralke Proteusa. Postojnčanke si želijo zadržati četrto mesto, toda Tržičanke bodo storile vse, da si z zmago priigrajo naslov podprvakinj. V Sl. Bistrici so prišle do zelo tesne zmage, katero pa so si zaslužile, saj so vse do zadnjega meta trdo garale za uspeh na kegljišču, ki jim ne ustreza. Igralke Taborske Jame, ki se že dokončno poslavljajo od elite, pa tokrat odhajajo v Radlje. Tu jih čakajo zelo dobre igralke Remoplasta, ki so še v igri za naslov podprvakinj. Domačinke so vsekakor favoritinje, toda jamarke se želijo oprostiti od lige z dobrim rezultatom.



1. A liga moški, 16. krog

Ljubelj – Proteus (14.00)
Ograjca – Konstruktor (17.00)
Triglav – Taborska Jama (17.00)
Litija – Calcit (17.30)
Gorica – Pergola Hiše (18.00)


1. A liga ženske, 16. krog

Ljubelj – Proteus (10.00)
Pivka – Celje (13.00)
Ograjca – Impol (13.00)
Remoplast – Taborska Jama (14.00)
Miklavž – Calcit (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike