nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

gv
gv
0 14.08.2016 19:06:49

Kauzerja v Hrastniku pričakala navdušena množica navijačev (fotogalerija)

Grega Wernig
Kajakaš Peter Kauzer je v domačem Hrastniku doživel veličasten sprejem.

Zabava, kot jo pripravi le malokdo, to v Hrastniku res znajo. Zaradi sprejema zaprte lokalne ceste, izobešene zastave kraja in zbrana polovica kraja, kar pomeni nekaj več kot 2000 ljudi. Vsega tega je bil danes deležen 32-letni Kauzer, ki mu je po olimpijskih igrah v Pekingu in Londonu uspelo osvojiti tako želeno odličje.

Šampiona so pozdravili malodane vsi, na čelu z županom Miranom Jeričem in predsednikom Kajakaške zveze Slovenije Andrejem Ribičem. Krajani so pripravili špalir, godba na pihala je zabavala zbrane, ob prihodu "Kapsla", ki je množico pozdravil stoječ v zadnjem delu "kabrio" izvedbe legendarne katrce, pa mu je domači ansambel zaigral zimzeleno Novih fosilov "Za dobra stara vremena".

Na prireditvi so se zbrani znova spomnili 17 stotink, kolikor jih je slovenskega kajakaša ločilo od zlate kolajne, zato so mu med darili poklonili tudi zlato srebrno medaljo, saj je za Hrastničane ta kolajna zlata.

Kauzer, ki je velikih sprejemov v Hrastniku že vajen, saj so ga pričakali tudi po naslovu evropskega in svetovnega prvaka, je dejal, da tako velike množice vendarle ni pričakoval. "Zahvalil bi se vsakomur posebej, ki si je vzel čas in prišel, pa tudi tistim, ki morda danes niso imeli časa, a vem, da so me podpirali. Tak sprejem je res lep," je dejal Kauzer.



Hrastničan ni želel razkriti načrtov za prihodnost. "Nihče ne ve, kaj bo čez štiri leta, bomo videli, prihodnosti se ne da napovedati. Povem pa lahko, da se bom še naprej trudil in če si bom tudi čez štiri leta priboril olimpijski nastop, bom tam seveda dal znova vse od sebe," je povedal Peter Kauzer mlajši.

Njegov oče in trener, Peter Kauzer starejši, pa je dejal: "Odvalila se mi je res velika skala od srca, dobil je to, kar si je zaslužil in kar si je tako dolgo želel. Če bo šel v Tokio, ne vem, veliko mladih je zadaj, ki so prav tako dobri. Bomo videli." Na vprašanje, ali se bo zdaj res dokončno poročil, kar je Petrovi mami obljubil, če bo sin osvojil kolajno, pa je dejal: "Najprej se morava doma z mojo zmeniti, potem pa naprej."

Izredno vesel je bil uspeha svojega častnega meščana tudi župan Jerič, ki je praktično redno sam prisoten na največjih Petrovih tekmah. "Bil sem z njim v Pekingu, naša navijaška skupina je bila tudi v Londonu, tokrat nam žal ni zneslo v Rio, a smo ga spremljali tukaj v središču mesta, bar Chicago je res živel za Petra. Izredno smo ponosni nanj, zelo veseli tako dolgo pričakovanega odličja in našega častnega meščana bomo seveda podpirali še naprej," pa je povedal Župan.

Številnim čestitkam so se na odru pridružili še iz drugih klubov ter predstavnikov pokroviteljev.

Značke: kauzer, hrastnik, rio

Članki iz rubrike