oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

gv
gv
0 19.08.2016 10:43:45

Ameriški mediji o Lochteju: Nekoč junak, danes največji olimpijski prevarant (video)

Zgodba o oboroženem ropu štirih ameriških plavalcev je ena velika izmišljotina!

Kar je bila v zadnjih dnevih ena največjih in najbolj odmevnih zgodb na olimpijskih igrah v Riu, se je zdaj izkazala za veliko laž. Konec prejšnjega tedna je v medijih odjeknila novica, da so bili štirje ameriški plavalci žrtve oboroženega ropa, toda temu očitno ni bilo tako.


Resnica je precej drugačna, izkazalo se je celo, da so Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger povzročili škodo na stranišču na eni od bencinskih postaj, kjer so uničili vrata in urinirali po stenah. Zaradi tega je tja pritekel varnostnik in izvlekel pištolo, da bi četverica počakala na policijo, a se je eden od plavalcev z njim zapletel v pretep. Po poročanju ameriških medijev so nato vendarle plačali škodo in se vrnili v olimpijsko vas.

Tam naj bi nato skovali načrt, kako so jih oropali neznanci, toda njihova zgodba je imela precej nedoslednosti. Policija v dosedanji preiskavi ni našla nobenih dokazov o ropu, nekateri tamkajšnji mediji pa navajajo, da naj bi Conger in Bentz priznala, da je bila zgodba o ropu izmišljena. To dokazujejo tudi nekateri posnetki videonadzornih kamer, ki so se v teh dneh pojavili na spletu. Med drugim je na njih opaziti četverico, ki se je ob sedmi uri zjutraj vrnila v olimpijsko vas, in ne ob štirih zjutraj, kot so sprva trdili, pri sebi pa imajo tudi osebne predmete, denarnice, telefone ...

Značke: zda, lochte, rop, rio

Članki iz rubrike