nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 19.08.2016 14:49:07

Avstralska plavalca kaznovana zaradi ponočevanja

Avstralska plavalca Emma McKeon in Josh Palmer se bosta morala zaradi ponočevanja v Riu soočiti s kaznijo, ki jima jo je naložil avstralski olimpijski komite. Tuji mediji poročajo, da se zaradi neupoštevanja varnostnih protokolov ne bosta smela udeležiti nedeljske zaključne slovesnosti.

Avstralska plavalna ekipa je sporočila, da se je 25-letni Palmer ločil od svojih sotekmovalcev in na zloglasni plaži Copacabana "sam nadaljeval s pitjem, s tem pa tvegal svojo varnost, prekršil varnostne protokole avstralskega olimpijskega komiteja in ogrozil svoje življenje". Kot je sam dejal, se mu je tisto noč približal neznanec in zahteval, da na bankomatu dvigne denar. Nasilnež mu je ukradel 1000 avstralskih dolarjev, kar je 680 evrov.

Tudi 22-letna McKeonova noči ni preživela v družbi avstralskih športnikov in se zabavala tudi po tisti uri, ko bi po pravilih avstralskega komiteja že morala biti v olimpijski vasi. Ker je vedela, da je zamudila čas prihoda, je raje ostala s svojimi prijatelji, kot da bi se v olimpijsko vas ponoči vračala sama. Kasneje je na socialnem omrežju Twitter objavila, da je s tem sicer upoštevala varnostni protokol, njena edina napaka pa je bila, da avstralski ekipi tisto noč ni sporočila, kje se nahaja.

"Lahko bi se končalo precej slabše," je dejala vodja avstralske reprezentance Kitty Chiller in dodala, da bosta avstralska plavalca vse do nedelje pod budnim očesom svojih vodij. Tuji mediji so poročali, da olimpijske vasi med osmo uro zvečer in osmo uro zjutraj nikakor ne bosta smela zapustiti, čez dan pa bosta lahko kot gledalca obiskala tekme in olimpijske nastope.



"Nočem, da se kdo od športnikov znajde v takšni situaciji, ker vemo, kaj se dogaja v Copacabani in Ipanemi. Ne bi rada klicala staršev in jim sporočila, da so njihovega otroka okradli ali se mu je pripetilo še kaj hujšega," je še povedala Chillerjeva.

Avstralskim plavalcem so že pred začetkom iger v Riu zaradi varnostnih razlogov svetovali, da se ne zadržujejo na plažah Copacabana in Ipanema, ko se spusti mrak. Zaradi nevarnosti, ki pretijo na brazilskih ulicah, pa so jim svetovali, naj se ven odpravijo v skupinah in se ponoči vozijo z avtomobili.

Vest o ponočevanju z domnevnim ropom avstralskih plavalcev se je pojavila le nekaj dni zatem, ko naj bi oropali štiri ameriške plavalce. Kasneje se je izkazalo, da so si Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger izmislili zgodbo o tem, da naj bi jih v Riu oropali oboroženi neznanci, to so potrdili tudi v ameriškem olimpijskem komiteju.

Značke: plavanje, avstralija

Članki iz rubrike