Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.09.2016 12:50:55

Terčeljeva tretja v finalu v Pragi

Eva Terčelj
Arsen Perić
Kajakašica Eva Terčelj je v finale predzadnje tekme sezone svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedla tretje mesto. Zmagala je Nemka Ricarda Funk, druga je bila Brazilka Ana Satila (+2:16), Terčeljeva pa je zaostala 2,78 sekunde. Svetovni pokal se bo končal konec prihodnjega tedna v Tacnu.

Štiriindvajsetletna Terčeljeva je dokaj slabo začela finalni nastop, pri prvem merjenju je za tedaj vodilno Satilo zaostajala že za več kot pet sekund. Poleg tega je imela še dotike v petih, dvanajstih in sedemnajstih vratcih, zaključek pa je odpeljala izvrstno in bila takoj po nastopu druga za Satilo. Slednja je imel dva dotika in je vodila vse do nastopa Funkove, ki je začela nastop kot zadnja. Kljub trem dotikom je Nemka zanesljivo zmagala.

Terčeljeva je bila v polfinalu četrta, za Funkovo, ki je bila najhitrejša, je zaostala 4,26 sekunde. Druga slovenska kajakašica Urša Kragelj je bila 12. in je za slabe pol sekunde zgrešila finale deseterice, imela je dva dotika, enega več od Terčeljeve. Slednja je nastopila na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu (13.), za letošnje OI v Riu de Janeiru pa je izgubila slovenski kvalifikacijski dvoboj s Kragljevo, ki je bila v Riu deveta.



Veliko bolj kot Kragljeva sta med dvojci za finalom zaostala kanuista Sašo Božič in Luka Taljat. Zgrešila sta vratca in imela še tri dotike ter sta z 56 kazenskimi točkami zasedla predzadnje, 19. mesto med polfinalisti.

Kanuist Benjamin Savšek je v soboto kot drugi slovenski finalist v češki prestolnici tako kot Terčeljeva zasedel tretje mesto.

Značke: terčelj, kajak-kanu

Članki iz rubrike