pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 20.01.2017 12:40:35

Vitez Murray iz dvoboja v dvoboj boljši, Kerberjeva ujela ritem

Reuters
Prva nosilca odrtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu Britanec Andy Murray in Nemka Angelique Kerber sta se brez težav uvrstila v osmino finala uvodnega turnirja sezone za grand slam. Med najboljšo šestnajsterico sta se uvrstila tudi Švicar Stan Wawrinka in Američanka Venus Williams. Prav tako pa je bil uspešen Švicar Roger Federer.

Murray je ugnal Američana Sama Querreyja s 6:4, 6:2 in 6:4, Kerberjeva pa Čehinjo Kristyno Pliškovo s 6:0 in 6:4.

Nasprotnik Škota z novo pridobljenim plemiškim nazivom sir v osmini finala bo Nemec Mischa Zverev, ki je ugnal Tunizijca Maleka Jazirija s 6:1, 4:6, 6:3, 6:0.

Po senzacionalnem slovesu šestkratnega zmagovalca Australian Opna Novaka Đokovića se je za Škota odprla avtocesta do finala in prvega naslova na turnirjih za grand slam v Melbournu. Prav Srb je bil Murrayjev krvnik v štirih Murrayjevih zadnjih finalih na OP Avstralije.

"Počutil sem se bolje in tudi moje gibanje je bilo boljše, ko sem se malce ogrel in uigral. Še nekoliko čutim gleženj, zaradi česar sem bil nekoliko živčen na začetku, vendar pa sem bil v dvoboju iz igre v igro boljši," je dejal Murray.

Murrayja, v primeru nove zmage, v četrtfinalu najverjetneje čaka Švicar Roger Federer, ki bo pred tem seveda moral premagati težkega japonskega tekmeca. Kei Nishikori je napredoval v osmino finala, potem ko je brez izgubljenega niza odpravil Slovaka Lukaša Lacka.

Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam Federer, ki je v Melbournu slavil štirikrat, nazadnje pred sedmimi leti, se je na letošnji prvi turnir velike četverice v sezoni uvrstil kot komaj 17. nosilec. Za zdaj mu gre dobro. V tretjem krogu je izločil na papirju boljšega igralca Čeha Tomaša Berdycha, 10. nosilca, s 6:2, 6:4, 6:4. Dvoboj je trajal zgolj 90 minut.

"Z osnovne črte, moram priznati, sem se počutil svetove bolje kot v prvih dveh krogih. Res je čudovito, super. Res sem srečen, seveda, in lahko rečem samo, da, to mi delaj," je bil s svojim nastopom zadovoljen švicarski as.

V nadaljevanje turnirja se je uvrstil tudi Wawrinka, četrti postavljeni igralec iz Švice, ki je s 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (7) premagal Srba Viktorja Troickega. Italijan Andreas Seppi se bo za mesto v četrtfinalu udaril z Wawrinko, ki je prvi naslov na turnirjih za grand slam osvojil pred tremi leti prav v Melbournu. Italijan je v tretjem krogu premagal Belgijca Steva Darcisa s 4:6, 6:4, 7:6 (1), 7:6 (2).



V druščini najboljših šestnajst teniških igralcev je tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 12. nosilec, ki ga je v tretjem krogu precej namučil Američan Jack Sock. Francoz je slavil s 7:6 (4), 7:5, 6:7 (8), 6:3.

Avstralski navijači so tribune zapuščali precej razočarani, potem ko je izpadel Bernard Tomić, ki je izgubil obe zadnji podaljšani igri proti Britancu Danu Evansu. Britanec je slavil s 7:5, 7:6 (2), 7:6 (3) ter si zagotovil dvoboj osmine finale s Tsongajem.

Rusinja Anastasija Pavljučenkova je bila v tretjem krogu boljša od enajste nosilke Rusinje Jeline Svitoline s 7:5, 4:6 in 6:3, osma igralka turnirja Svetlana Kuznjecova iz Rusije pa je izločila Srbkinjo Jeleno Janković s 6:4, 5:7 in 9:7.

V osmini finala bo Kuznjecova zaigrala s Pavljučenkova, nemška kvalifikantka Mona Berthel, ki je v treh nizih izločila domačinko Ashleigh Barty, pa si je zagotovila dvoboj s starejšo od sester Williams Venus, ki je oddala le eno igro Kitajki Duan Yin-Ying.

Branilka naslova Kerberjeva, ki je Čehinji Pliškovi oddala štiri igre, se bo za četrtfinale udarila z Američanko Coco Vandeweghe, ki je Kanadčanko Eugenie Bouchard premagala v treh nizih. V osmino finala se je prebila tudi Romunka Sorana Cirstea, ki je s 6:2, 7:6 (2) premagala Američanko Alison Riske.

Cirsteo v naslednjem krogu čaka presenetljiva lanska zmagovalka turnirja za grand slam v Parizu Španka Garbine Muguruza, ki je bila v dveh nizih boljša od Latvijke s stalnim bivališčem na Dunaju Anastasije Sevastove. Muguruza se je Sevastovi tako maščevala za poraz, ki ji ga je lani prizadela v 2. krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

"Veselim se naslednjega dvoboja. Super. Zdaj mislim, da sem končno ujela pravi ritem," je dejala nemška zvezdnica Kerberjeva, ki ni najbolje začela nove sezone, saj je že v uvodnih krogih izgubila na obeh pripravljalnih turnirjih WTA v Avstraliji, v Brisbanu in Sydneyju.

Uspešen dan imata za seboj tudi slovenski predstavnici v igri parov. Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Kitajko Saisai Zheng trinajsta nosilka, je ugnala Američanki Lauren Davis in Megan Moulton-Levy s 6:3 in 6:3, Andreja Klepač pa je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez s 7:6 (9) in 6:4 izločila Kanadčanko Gabrielo Dabrowski in Nizozemko Michaello Krajicek.

Članki iz rubrike