pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 22.01.2017 15:07:52

Nova senzacija v Melbournu: Po Đokoviću izpadel tudi Murray, breme favorita zdaj na ramenih Federerja

Reuters
Nedelja je bila na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu usodna za prva nosilca. Pri moških je v osmini finala izpadel Britanec Andy Murray, pri dekletih pa Nemka Angelique Kerber.

Kerberjevo je gladko s 6:2 in 6:3 izločila Američanka Coco Vanderwghe. Nemka, ki je branila naslov, je tako nova "žrtev" med najvišje postavljenimi igralkami, pred njo so turnir končale tudi že tretja nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, četrtopostavljena Romunka Simona Halep in šestopostavljena Slovakinja Dominika Cibulkova.

Kerberjeva je stremela k temu, da kot prva po letu 2013 in Viktoriji Azarenka ubrani naslov v Melbournu. Toda za prvo igralko sveta je šlo v dvoboju s 35. igralko z lestvice WTA vse narobe. "Res je nekaj posebnega, ko igraš proti številki 1. Mislim, da je to moja prva zmaga proti igralki z vrha lestvice. Lani tu nisem dobila niti enega dvoboja, zdaj pa sem v četrtfinalu. S tem sem že delno uresničila svoj cilj za letos, torej priti v četrtfinale in v polfinale na grand slamih," je povedala Vandeweghejeva, ki se bo v četrtfinalu merila s sedmopostavljeno Španko Garbine Muguruza.

Ta je v osmini finala s 6:2 in 6:3 odpravila odpravila Romunko Sorano Cirstea. V četrtfinale sta se sicer uvrstili še Američanka Venus Williams in Rusinja Anastazija Pavljunčenko.


Na moškem delu turnirja je za novico dneva poskrbel Nemec Mischa Zverev, ki je s 7:5, 5:7, 6:2 in 6:4 izločil Murrayja. Olimpijski prvak, zmagovalec lanskega olimpijskega turnirja v Riu, je nazadnje tako zgodaj že pred četrtfinalom na odprtem prvenstvu Avstralije izpadel leta 2009. Murray, glavni favorit za zmago, je tako ostal brez prvega naslova v Melbournu, kjer se je doslej petkrat uvrstil v finale, a vsakič doživel poraz in ostal brez lovorike.

"V preteklosti sem že doživel hude poraze, a se po njih vrnil. To je zagotovo hud poraz. Prepričan sem, da se bom pobral, toda zdaj sem precej razočaran, saj sem si želel priti dlje na tem turnirju," je povedal Murray, Zverev, nekdaj Britančev tekmec v mladinski konkurenci, pa je dejal: "Bil sem kot v rahli komi, samo serviral sem in z voleji zaključeval. Za nekaj točk sploh ne vem, kako mi jih je uspelo dobiti, toda nekako mi je uspelo."

Med četrtfinaliste sta se prebila tudi Švicarja Roger Federer, ki je odpravil Japonca Keija Nishikorija s 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3, in četrtopostavljeni Stan Wawrinka, ki je bil boljši od Italijana Andreasa Seppija s 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4). Uspešen je bil tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je premagal Britanca Daniela Evansa s 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4.

Federerja v četrtfinalu čaka Zverev. "To je pomemben trenutek v moji karieri," je dejal 35-letnik, ki ima kar 17 zmag na turnirjih za grand slam, zadnjo iz leta 2012. Nov korak k 18. zmagi pa je naredil proti Nishikoriju: "Ves čas sem si govoril, da naj ostanem miren. Počutim se pripravljenega, treniral sem trdo, kolikor sem lahko. To si ves čas ponavljaš in upaš, da se bo izplačalo."

Članki iz rubrike