franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 29.03.2015 12:46:37

Italijan in Avstrijec pokorila konkurenco v Kranjski Gori

Grega Wernig
V Kranjski Gori so se alpske smučarke in alpski smučarji v soboto pomerili na veleslalomu za državno prvenstvo. Medtem ko je v konkurenci članic, ob odsotnosti najuspešnejše Tine Maze, slavila Ana Drev, sta v konkurenci članov domače veleslalomiste premagala Italijan in Avstrijec.

Tekmi državnega prvenstva v veleslalomu sta imeli tudi mednarodno udeležbo in sta šteli za točkovanje Fis.

V ženski konkurenci je do zlata prišla Ana Drev (SK Dvornik Transport), ki je zmagala z veliko prednostjo. Drugouvrščena Tina Robnik (SK Luče) je namreč zaostala za debelih 3,23 sekunde, bron je osvojila Ana Bucik (SK Gorica), ki je za vožnji potrebovala še osem desetink sekunde dlje, za skupni zaostanek štirih sekund in treh desetink.


Četrto in peto mesto sta zasedli Hrvatica Andrea Komšić (+ 4,35) in Slovakinja Petra Vlhova (+4,67), Mariborčanka Ilka Štuhec je bila šesta z zaostankom 5,39 sekunde. V prvo petnajsterico sta se prebili še dve Slovenki, osma Saša Brezovnik (+ 6,72) in petnajsta Katja Lokar (+10,34).

Na prvi dve mesti moškega veleslaloma slovenskega državnega prvenstva se nista zavihtela domača tekmovalca. Zmagal je Italijan Michelangelo Tentori, ki je s prepričljivo prednostjo sekunde in 58 stotink ugnal drugouvrščenega Avstrijca Christiana Hirschbühla. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Jakob Špik, član škofjeloškega Alpetourja, ki je za Italijanom zaostal 1,67 sekunde za tretje mesto.

Špik je tako osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka. Četrti je bil Andraž Reich-Pogladič (+1,94), Mišel Žerak je bil bil peti (+2,12), Štefan Hadalin je bil šesti (+2,26), Matic Skube sedmi (+2,36) in Klemen Kosi osmi (+2,48). Aktualni mladinski superveleslalomski prvak Miha Hrobat si je skupaj z Žanom Grošljem razdelil 12. mesto (+4,14). Petnajsterico sta zaokrožila Jon Lihteneger Vidmajer (+4,23) ter Jan Kunc (+4,98). Miha Kürner in Žan Kranjec sta odstopila v prvi vožnji.

Članki iz rubrike