zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 13.11.2015 00:22:36

Podpisal je samo Prevc

Grega Wernig
Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo se mora tudi pred novo sezono ubadati z nepodpisanimi pogodbami, od skakalcev jo je do zdaj podpisal le Peter Prevc. Za zdaj verjame, da se bo stvar hitro uredila.

Kot ste dejali, je pogodbo s smučarsko zvezo od članov A-ekipe v skakalni reprezentanci do zdaj podpisal le Peter Prevc. Kje se je spet zataknilo?
Naš vodilni mož je res podpisal, pričakujem pa, da bomo druge pogodbe dobili podpisane v kratkem. Lahko se tudi zgodi, da kdo pogodbe ne bo želel podpisati, dokler se obveznosti iz prejšnjih pogodb ne izpolnijo do konca. Glede na to, da je bil lani položaj približno enak in so bile te obveznosti izpolnjene takoj, ko je bila likvidnost zagotovljena, verjamem, da fantje verjamejo v vodstvo, da bo tako tudi letos. Pogodba nas tudi obvezuje, da to moramo narediti. Gre za bonuse za lansko sezono, medtem ko so druge obveznosti poravnane. Programi in priprave nemoteno tečejo dalje.

 
So pa nove pogodbe še za deset odstotkov nižje od lanskih...
Nekaj smo seveda morali znižati, saj je položaj takšen, kot je. Ocena strokovnega sveta pa je, da to na pripravljenost športnikov ne bo vplivalo. Programi so zadnji, ki bi se lahko krčili, tega ne dovolimo.

 
Če morda do uvodnih tekem kdo pogodb ne bi podpisal, to najbrž pomeni, da ne bi mogel nastopiti na tekmi.
Teoretično res ne bi smel. Smučarska zveza športnika prijavi na tekmo in s tem zanj nosi odgovornost na poti na prizorišče in pri vrnitvi z njega, medtem ko na tekmi odgovornost nosi organizator. Ker so zadaj zavarovanja in zdravstvo, je dobro, da so te stvari urejene, tako kot morajo biti.

 
Je pa malce nerodno, da se podobno kot lani te stvari spet urejajo v zadnjem trenutku.
Tako pač je. Tekmovalci imajo pravico zahtevati svoje. Tudi lani smo te stvari uredili šele v novembru, zato upam, da okoli tega ne bo večjih zapletov.

 
Kako je s sponzorji, ki jih športniki lahko nosijo na svojih dresih, čeladah, kapah ...
S sponzorji imamo podpisane vse pogodbe in vsa mesta so zapolnjena, zato tu nimamo več nobene rezerve. Z nekaterimi podjetji in družbami se še pogovarjamo o tem, da bi jim ponudili še drugačno priložnost, da vstopijo v skoke in nordijsko kombinacijo. V naslednjih 14 dneh bomo zaključili tudi te stvari in potem dokončno vedeli, kako in kaj. Za zdaj nam kaže dobro in verjamem, da bomo zelo hitro prišli iz nelikvidnostnega v likvidnostni položaj.

 
Imajo fantje in dekleta tudi možnost svojih osebnih sponzorjev?
Da. Imajo možnost dveh svojih sponzorjev, enega v opremi smučarske zveze in enega brez te opreme.

 
V zadnjem času je bilo slišati precej pripomb klubov na račun vas in vašega dela. Kako jih komentirate?
Kakšne so te konkretne pripombe, ne vem. Konkretno jih še nisem slišal, razen nekaterih napisanih stvari, ki pa ne veljajo popolnoma nič, saj se jih da zelo hitro ovreči. Svojo odgovornost sprejmem brez kakršnekoli slabe vesti. Zahteva klubov je bila, da se skliče izredna seja zbora, a sem to možnost glede na dobljene dokumente zavrnil. Ne izpolnjujejo namreč glavnega pogoja, to pa je število glasov, ki jih mora biti po našem poslovniku 30 odstotkov vseh. Na razpravi je bilo rečeno, da bi se morali pogovarjati o stanju v klubih, o čemer pa v tej zadnji zahtevi ni bilo govora, ampak le o mojem delu. O njem lahko razpravljajo na vsaki seji zbora. Lahko me tudi odstavijo in zaradi tega ne bom nič kaj žalosten.

Je že kdo predlagal kaj takšnega?
Ne, doslej še nihče.

Pa se morda bojite, da bi se to lahko zgodilo?
Lahko se zgodi, zakaj pa ne, saj smo v demokratični družbi. Po štiridesetih letih sem v nordijskem smučanju pustil nek svoj pečat, tako da s tem nimam prav nobenih težav.

Članki iz rubrike