Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 26.09.2016 11:50:57

Freund: Prevčeva konstantnost je na ekstremno visoki ravni

www.fis-ski.com
Severin Freund se je po operaciji kolka uspešno vrnil na skakalnice ter upa, da bo konec tedna že nastopil v Hinzenbachu.

Kot je Severin povedal v pogovoru za spletno stran fis-ski.com, je njegovo okrevanje potekalo po načrtih. Dejstvo, da nekaj časa ni mogel normalno trenirati in skakati, ga je vseeno nekoliko iztirilo, zato je po vrnitvi na skakalnice potreboval nekaj časa, da spet pridobi pravi občutek.

"Zdaj počasi že dobivam pravi zagon. Težave so se vlekle vse od padca v Innsbrucku, a sezone ne moreš končati prej, če si drugi v svetovnem pokalu. Po sezoni sem upal, da bo pomagal daljši počitek, a se je izkazalo, da je bila operacija kar nujno potrebna. Čeprav se morda sliši čudno, sem bil takšne diagnoze vesel, saj sem končno vedel, pri čem sem. Če veš, da nisi stoodstoten, drugi pa ti govorijo, da je vse v najlepšem redu, potem je sezono precej težje začeti," je povedal o svoji poškodbi.

Če bo vse po sreči, bo Severin prvič nastopil na zadnjih tekmah poletne velike nagrade v Hinzenbachu in Klingenthalu. "Sem med tistimi, ki pred sezono radi tekmujejo. Če si bil na zadnjih tekmah poletne velike nagrade uspešen, je sezono vedno lažje začeti. Če bom nastopil, bom tekmi vzel predvsem kot dober test. Dokončno se bom o svojih nastopih odločil po posvetu s trenerji," upa, da se bo na petkovih kvalifikacijah v Hinzenbachu spet pojavil na skakalnici.

Ob prošnji, da pove še nekaj lastnosti o najboljših skakalcih, pa je "Prijatelj" še posebej pohvalil Petra Prevca: "Konstantnost, konstantnost in še enkrat konstantnost. Ta je pri njem na ekstremno visoki ravni."

Članki iz rubrike