sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

sta
sta
0 11.12.2016 11:22:59

Pinturault najhitrejši, Kranjca sedem stotink ločilo od finala

Reuters
Alexis Pinturault je bil najhitrejši v prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru. Francozu se je najbolj približal Rus Aleksander Horošilov z zaostankom 24 stotink sekunde, Norvežan Henrik Kristoffersen je dosegel tretji čas, zaostal je 42 stotink sekunde. Slovenca se nista uvrstila v finale.

Najboljši smučar zadnjih petih zim, lastnik petih velikih kristalnih globusov Avstrijec Marcel Hirscher je bil četrti (+0,74). Pinturaultu se nasmiha nova odlična uvrstitev, potem ko je zmagal že v soboto na veleslalomu. Hirscher je sicer dobil uvodni slalom v Leviju ter vodi v skupnem seštevku s 76 točkami naskoka pred Pinturaultom.

Slovenca sta imela visoki startni številki. Štefan Hadalin je nosil številko 51 na startu ter je bil z zaostankom 3,08 sekunde prepočasen za finale na 38. mestu. Žan Kranjec je nastopil na repu nastopajočih s številko 68 in le za malenkost zaostal za prvo trideseterico. Zaostal je 2,60 sekunde, do finala pa mu je zmanjkalo pičlih sedem stotink sekunde. Slovenca sta brez finalne vožnje ostala tudi na prvem slalomu sezone v Leviju.



Kranjec je odlično odprl novo sezono s četrtim mestom na veleslalomu v Söldnu, najboljšim dosežkom v karieri, a je nato na naslednjih štirih tekmah, na obeh veleslalomih in slalomu v Val d'Iseru ter slalomu v Leviju, ostal praznih rok. Na veleslalomih v Val d'Iseru mu je uvrstitev in točke po preboju v finale vzela napaka tik pred ciljem.

Druga vožnja, brez Slovencev na startu, se bo začela ob 12.30.

Članki iz rubrike