franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zu
zu
7 15.03.2024 10:00:39

Upokojeni Cene Prevc brez zadržkov o sestri, bratu in svojih smučkah! Ne boste verjeli, kje trenutno so ...

Cene Prevc
Luka Vovk / M24.si
Na tiskovni konferenci pred spektaklom v dolini pod Poncami se je mudil tudi Cene Prevc, ki deluje kot ambasador Planice ter zavarovalnice Triglav.

Vedno zgovorni nekdanji skakalec si je vzel čas, da je spregovoril o svojem življenju po koncu kariere ter o svoji sestri Niki in bratu Petru. "Niko spremljam že, odkar skače, moram reči, da ona za skoke živi več kot vsi trije bratje skupaj. Morda ni bilo načrtovano, da ji bo toliko uspelo že letos, ni me pa njen vzpon presenetil. Nika je sposobna, čas pa ji moramo dati, da dozori. Lahko pa se le veselimo tega, kar bo v prihodnjih letih prikazala," je bil 28-letnik poln hvale za devet let mlajšo sestro, ki je blizu osvojitve velikega kristalnega globusa.


Cenetu se bo v skakalnem pokoju kmalu pridružil tudi starejši brat Peter, čigar slovo ga ni presenetilo, tako kot tudi ne njegovi dobri rezultati v zadnjem času. "Peter gotovo skače bolj sproščeno in to mu omogoča, da lažje dosega takšne izide. Gotovo pa se zdaj sprašuje, zakaj tega ni kazal že prej. Ta sproščenost gotovo pripomore za kar nekaj odstotkov k tem dosežkom, vseeno pa tu veliko vlogo igra tudi njegovo dobro delo poleti, ko je nadgradil svojo tehniko," je dejal srednji izmed bratov Prevc, ki je dodal še, da ga od slovesa niti enkrat ni zamikalo, da bi se odpravil na skakalnico: "Od konca kariere nisem skočil niti enkrat več, lanski prvi april je še vedno moj zadnji skok. Trenutno ne bi šel skočit niti za dušo, saj sam pri sebi vem, da sem se precej spremenil in nisem več tako gibljiv. Verjetno bi prva dva skoka res bila za dušo, a potem bi že sam pri sebi začel iskati napake in izboljšave, kar bi spet trajalo pol leta. Morda bi užival v tistih dveh skokih, a potem bi se mučil. Smučk pa v tem trenutku niti nimam, saj sem jih posodil za poslovilno tekmo Gorana Dragića, kjer nekaj pripravljajo, še sam ne vem točno, kaj."

Poleg pomoči pri organizaciji planiškega dogodka je Prevc zaposlen tudi z odprtjem svojega lokala v Škofji Loki, kjer se je našel v novi vlogi.

Značke: prevc, planica

Članki iz rubrike