stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 17.12.2014 07:50:00

Alibi, ki to ni bil

Nikola Miljković
Zaradi strahu pred vodo, tudi druga tekma Pivovarna Union Ice Festa padla v vodo.

Telemach Olimpija je še drugič v treh dneh pomahala z belo zastavo. V primerjavi z nedeljo je bila edina razlika ta, da včeraj tega ni storila z dvema zastavama. Roke je ljubljansko moštvo namreč dvignilo še od druge načrtovane tekme Pivovarna Union Ice Festa, medtem ko so zmaji vedno bolj razjarjene navijače včeraj vsaj malo bolj razveselili tako z dobro predstavo kot tudi z zmago.

DVIG PRITISKA
Vožnja z vlakcem smrti, ki je polna vzponov in padcev, se še nadaljuje, če lahko uporabimo prispodobo, katere del smo v zadnjem tednu postali tudi mi.
Pivovarna Union Ice Fest je v tem času marsikomu pošteno dvignil krvni pritisk in seveda tu ne govorimo, da bi se ta dvigal zaradi navduševanja nad obljubljenim ledenim spektaklom pred parlamentom, temveč ravno nasprotno. Dviga se, ker se ta tako zelo pričakovani spektakel še ni začel, in vprašanje je, kako bo v prihodnje.

Zimska pravljica sredi središča decembrske Ljubljane je bila tako tudi v torek dopoldne odpovedana. Razlog, slaba vremenska napoved. "Vremenska napoved za torkov večer kaže, da bi naj bila prav med 19. in 23. uro količina padavin največja. Zaradi želje po izvedbi regularne tekme smo morali ponovno sprejeti za nas sicer neljubo odločitev," so pojasnili pri Olimpiji, ko je pred poldnevom še drugo srečanje pod milim nebom zaradi preplaha pred vodo padlo v vodo.

olimpija KAC gw

A te vode oziroma dežja ni bilo. Okoli poldneva je pršilo, malce pozneje je padlo nekaj debelejših kapelj, a v Ljubljani ni bilo niti enega močnejšega naliva, v času tekme pa je bilo ozračje ravno pravo, da bi pred Maximarketom izpeljali romantični in seveda hokejsko bojevito zimsko klasiko.

A kocka je padla, pozno dopoldne je bilo treba odločitev o prizorišču tekme sporočiti podjetju, ki je srečanje s Celovčani prenašalo prek malih sprejemnikov, in na Celovški 25 niso hoteli tvegati.

KAJ BI BILO, ČE BI?
Zanimivo bi bilo videti, kaj bi se zgodilo, če bi tvegali. Ali bi tekma res potekala na odprtem? Je bil led pripravljen na obremenitve hokejskega obračuna? Mi trdimo, da ne, in tudi zato je bilo odločitev o selitvi moštev nazaj v Tivoli veliko lažje sprejeti, kot če bi bili vsi vpleteni v zgodbo zimske pravljice sredi prestolnice prepričani drugače.

Kot smo že poročali je prvo opozorilo na vnovične težave z ledom prišlo na dan že po treningu v ponedeljek, ki je sicer minil v resnično lepem ambientu, toda ledena ploskev je, kot se je izkazalo pozneje, zdržala le tisto dobro uro treninga zmajev, najstniki Slavije in Jesenic so se morali pozneje preseliti v Zalog.

trg republike olimpija ap
Arsen Perić

Luknje ob ogradi so bile in so tudi ostale (kljub "krpanju") prevelike , da bi se po ledu podili hrusti v hokejski opremi in da tega ne bi občutili.

Koliko časa bo Ice Fest še plačeval ceno očitno prehitro in premalo natančno zgrajene konstrukcije, na kateri led slabo uspeva, je samo eno vprašanje, ki se nam poraja ob vsej kolobociji v zadnjem tednu. Je pa dejstvo, da bomo kakšen(ne) odgovor(e) gotovo dobili v četrek, ko je na Trgu republike na sporedu večni derbi. Vremenska napoved pa veliko bolj obetavna kot pred dnevom.

JERRY NA OBISKU
V kakšni postavi bodo zeleno-beli nastopili proti večnim rivalom, nam Fabien Dahlem ni želel razkriti, a verjetno bo precej podobna tej, s katero so sinoči prišli do zmage nad Celovčani, med katerimi je drsal (sicer s precej skromno minutažo) tudi Marcel Rodman.

Prvi večji aplavz je na začetku tekem prejel nekdanji vratar zmajev Jerry Kuhn, ki to sezono branil v italijanskem Brunicu.
Četa nemškega stratega je do zmage sinoči prišla na podlagi res dobre igre v drugi tretjini, ko so gostje z druge strani Karavank le z odprtimi usti opazovali živahne napadalne akcije domačih. Dve, sicer bi se jih lahko še trikrat toliko, sta se tako po lepih kombinacijah kot tudi (kar je še bolj pomembno) strelsko končali uspešno, in to je bilo dovolj za deseto zmago v sezoni lige EBEL. Ta je še malo večji nasmešek na obraz narisala tudi Andyju Chiodu, ki je še drugič letos ostal nepremagan, prvič pa v Tivoliju, ki to sezono še ni bil tako glasen kot včeraj.
Omenimo še, da se je Olimpiji prvič, odkar igra v ligi EBEL, zgodilo, da v svojo statistiko ni dodala kazenskih minut.

Članki iz rubrike