franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 18.12.2014 16:41:05

Da bodo temni oblaki izginili

Arsen Perić
V tretje gre rado pravi znani rek, ki bo očitno obveljal tudi v primeru Pivovarna Union Ice Festa. Včeraj so s Celovške 25 potrdili, da se bo nocoj ob 19.15 na Trgu republike končno odigrala prva hokejska tekma, dogajanje v okolici leden ploskve pa se bo začelo že ob 17. uri.

Pred tremi meseci obnovljeni Trg republike bo nocoj zaživel v novem sijaju. Že v ponedeljek, ko so se oklepniki moštva izpod Rožnika v popolni bojni opremi znašli na novem domačem terenu, je marsikateremu za kak trenutek ali dva zastal dih. Ni kaj, lokacija skorajda ne bi mogla biti boljša za prireditev takega dogodka, kot se bo prvič zgodil drevi, to so dognali vsi, ki so zadnje dni hote ali nehote zašli na Šubičevo cesto.

Navijači dogajanje že zelo nestrpno pričakujejo, še posebej potem ko so jih organizatorji Pivovarna Union Ice Festa v prvih dveh poskusih peljali žejne čez vodo. Danes obljubljajo, da ne bo tako. Včeraj popoldne so iz pisarne na Celovški 25 sporočili, da se bo derbi večnih tekmecev zagotovo odigral pod milim nebom.
Čas je torej za nov ledeni spektakel v taki razsežnosti, kot je bil Ice Fest na Plečnikovem stadionu za Bežigradom januarja 2013, ko je prestolnica na novo zadihala in to z velikimi hokejskimi pljuči.
Zdaj je čas, da se to še enkrat zgodi, in mogoče je derbi zelenih in rdečih celo pravi začetek za hokejsko norišnico v veselem prazničnem decembru.

Z ledeno ploskvijo, ki je v zadnjem tednu poskrbela za veliko težav, pravijo, da je zdaj vse nared in da bo v nasprotju z nedeljo in torkom končno dovolj dobro pripravljena, da bo led lahko prenesel "težo" hokejskega obračuna.

POKLON NEKDANJIM
Tretje oziroma prvo srečanje Ice Festa na ploščadi pred Maximarketom bo danes še za kanček malo bolj posebno. Olimpija je namreč posebna vabila poslala na naslove nekdanjih hokejistov, tistih prekaljenih mačkov, ki so točno pred 50 leti igrali na zadnjem večnem derbiju, ki je potekal pod milim nebom, in ti možje bodo lahko tako skupaj obujali spomine na čase, ko je bilo resnično vse še povsem drugače.



V NAJBOLJŠI LUČI
Veliko smo že razpravljali tudi o tem, v kakšni postavi bo danes igrala Telemach Olimpija. Kot vemo, zmaji v DP do zdaj še niso nastopili ne s tujci ne z najbolj preverjenimi slovenskimi igralci, a, kot kaže, bodo danes igrali vsi, na katere Fabian Dahlem računa na tekmah lige EBEL. Nemškemu strategu to ni po godu, saj njegovo četo že v petek čaka obračun na Dunaju. "Zavedam se, da je tekma med Olimpijo in Jesenicami posebna. Vem, da je ta derbi pomemben za slovenski hokej, zato to tekmo obravnavamo kot izredno pomembno, a hkrati imamo v mislih že petkovo tekmo na Dunaju, ki bo tako za nas druga tekma v dveh dneh," je po torkovi zmagi nad Celovčani dejal Dahlem, ki takrat še ni hotel razpravljati o postavi. A včeraj je v slačilnico prišla direktiva Matjaža Seklja, ki zahteva, da se Olimpija danes predstavi v svoji najboljši luči.

Navsezadnje se je v zadnjih dneh, čeprav je dejstvo, da sama za srž težave pravzaprav ni kriva – problematična ledena ploskev je delo in odgovornost podjetja Lucky Luka –, nad tivolsko pisarno zgrnilo veliko temnih oblakov, ki pa bi se že ob prvi uspeli akciji v določeni meri razblinili.

Zmaji so navijače v veliki meri razvedrili in razočaranje nad odpadlo tekmo na Trgu republike omilili že s torkovo zmago, danes ni dvoma o tem, s čim bodo zadovoljni sami in hkrati njihovi podporniki.
"Olimpija bo favoritinja, naša naloga pa je odigrati srečanje na vso moč in prireditvi, kot je Ice Fest, dati tisti kanček, ki ga lahko dodamo takemu spektaklu," je povedal vratar železarjev Jure Pavlič.

ŠE JESENSKA PRAVLJICA 
Hokejisti obeh moštev že nestrpno pričakujejo obračun v sijajnem vzdušju, od prvega do zadnjega zatrjujejo, da so take tekme res nekaj nepozabnega, kar še posebej velja za vse tuje oklepnike pri Olimpiji, ki so večinoma z drsalkami na nogah in palicami v rokah odraščali na jezerih in pod milim nebom. Zdaj bodo, pa ne samo oni, temveč vsi, ki bodo v prihodnjem mesecu in pol stopili na led pred Maxijem, svojim izkušnjam dodali še eno. Današnja bo mogoče še toliko bolj zanimiva, saj bodo del sicer še jesenske (!) zimske pravljice v slovenski prestolnici.

Članki iz rubrike