podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

hu
hu
0 17.08.2015 19:54:52

Nekdanji izbranec nabora lige NHL v Olimpiji

V dopoldanskih urah je v Ljubljano pripotoval kanadski vratar Olivier Roy, ki je s hokejisti Telemacha Olimpije pogodbo podpisal konec julija.

Z njim pa je prispel še en Kanadčan, ki bo v novi sezoni nosil zeleno-beli dres. To je Stefan Chaput, ki bo z Ljubljančani enoletno pogodbo podpisal v torek. Sedemindvajsetletni center iz Montreala je bil leta 2006 s strani Caroline Huricanes izbran na naboru lige NHL, a v najmočnejši ligi na svetu ni nikoli zaigral. Je pa zato zbral 215 nastopov v ligi AHL in tam zbral 88 točk (29 zadetkov in 59 podaj).


Chaput je vse do leta 2004 igral v domovini, v začetku leta 2014 pa se je preselil v Evropo. Okrepil je nemškega drugoligaša Ravensburg Towerstars. V drugem nemškem kakovostnem razredu je nastopal tudi minulo sezono. Bil je prvi strelec moštva Dresdner Eislöwen, za katerega je na 46 odigranih tekmah dosegel 55 točk (20 + 35).

Tretji Kanadčan, Guillaume Desbiens, ki je z Olimpijo prav tako podpisal pogodbo konec julija, bo v Slovenijo pripotoval v torek.

Članki iz rubrike