sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 26.08.2015 09:30:01

Telemach Olimpija: Vse je v redu, igrali bodo za nas

Grega Wernig
Za edinim moštvom, ki bo tudi letos Slovenijo zastopalo v ligi EBEL, so trije tedni priprav. Včeraj je Telemach Olimpija predstavila del ekipe in to, kaj so v tem času počeli in kaj jih še čaka.

Ker ob predstavitvi tujcev Oliviera Roya, Stefana Chaputa, Guillaima Desbiensa in Rolanda Kaspitza ter povratnika v zmajevo gnezdo Andreja Tavžlja predsednika kluba Marka Popoviča ni bilo, je glavno besedo prevzel trener in od te sezone dalje tudi športni direktor Fabian Dahlem.

Nemec je dejal, da je za zdaj zadovoljen z delom, a pričakovano ostaja zadržan glede napovedi za novo sezono. "Jasno je, da hočemo boljši rezultat kot lani, a še vedno je težko reči, kje bo naš domet. Bomo videli. Do zdaj sem zelo zadovoljen z delom in delavnostjo fantov. Vsekakor lahko že potrdim, da imamo v slačilnici veliko več karakterja kot lani, kar je velik plus. Zadovoljen sem z novinci, mislim, da smo našli prave osebe, ki bodo okrepile naše vrste," je uvodoma dejal Dahlem.

kaspitz gw
Grega Wernig

Danes prihaja Cvetek

Po slabih štirih mesecih se je v torek v domovino vrnil branilec Igor Cvetek, ki je poletje preživel na Novi Zelandiji, kjer je tudi igral hokej. Pretekli konec tedna je sklenil sezono; njegov Catenbury, ki je zadnje tri sezone osvojil naslov novozelandskega prvaka, je v finalni seriji z 1:2 v zmagah moral tokrat priznati premoč moštvu Southern Stampede. Cvetek se bo danes svojim soigralcem že pridružil na treningu.

ŽE ZDAJ KOMPAKTNEJŠI
V nadaljevanju je ocenil tudi prve tri pripravljalne tekme zeleno-belih. Proti Vienni so brez Kanadčanov izgubili z 1:3, nato so Jesenice premagali s 7:1, madžarski MAC pa z 2:0. Ta četrtek bo sledila prva res prava preizkušnja, ko bodo igrali v Beljaku, v soboto jih v Podmežakli čaka še en boj z večnimi rivali z Jesenic. "Predstave so bile do zdaj zadovoljive. Vidi se, da smo letos za ta čas veliko boljši kot lani. Fantje so vedeli, kaj lahko pričakujejo in kaj bom jaz od njih pričakoval to sezono. Rekel bi, da smo na ledu že zdaj videti bolj kompaktno, vsi točno vedo, kaj morajo narediti, normalno pa je, da je še vedno tu prostor za napredek," se zaveda Nemec. 

"Dober občutek je, ker smo v treh tekmah dvakrat zmagali, čeprav zadnji dve tekmi naša nasprotnika nista bila tako močna, kot bi si želeli. A zmagi nam prinašata samozavest in na tem moramo graditi," je nadaljeval Dahlem, ki je že zdaj zadovoljen z igro v power playu, ki je bila leta in leta ena od največjih rakavih ran Ljubljančanov.

dahlem gw
Grega Wernig

UGOTAVLJAJO, KAJ MANJKA
Ekipa ima na seznamu še vedno tri hokejiste, ki so na preizkušnji, dva avstrijska branilca Kristofa Reinthalerja in Fabiana Scholza, tu je še vratar Matic Marinšek. Dahlem pravi, da bo ekipo, če jo sploh bo, za kakšno ime oklestil šele čez čas, hkrati pa je priznal, da na Celovški 25 še naprej pogledujejo na trg. "Ugotavljamo, ali nam še kaj manjka. Bomo videli, šli bomo korak za korakom. Zadovoljen sem s postavo, s katero trenutno delam, a nikoli ne veš," šef Olimpijine klopi stvari pušča odprte.

Prodali 94 letnih kart

Po desetih dneh prodaje letnih kart, ki si jih lahko navijači zagotovijo po ceni 100 evrov, so jih prodali 94. Čeprav številka ni velika, pa v klubu pravijo, da je to veliko več, kot pa so jih denimo prodali lani v vsej sezoni. 

Odprte pa še naprej ostajajo nekatere pogodbe. Teh še vedno niso podpisali domači igralci Aleš Mušič, Andrej Hebar, Boštjan Groznik, Miha Logar, Maks Selan in Matej Hočevar. "Vse je v redu. Samo še malo počakajte. Ta proces še traja. Vse je v redu, ti igralci bodo igrali za nas," je zatrdno izjavil "head coach".

Galerija

Članki iz rubrike