oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 15.09.2015 16:33:36

Žiga Pešut: Že zdaj igramo na višji ravni

www.alesfevzer.com
Dvaindvajsetletni Žiga Pešut v zeleno-belem dresu to sezono drsa že tretje leto zapored.

Pri Telemachu Olimpiji kljub mladosti uživa veliko zaupanje šefa klopi Fabiana Dahlema, ravno mladenič iz Maribora pa je imel s svojim prodorom v napad veliko prstov vmes, ko so Ljubljančani v nedeljo po 102 minutah igre v sezoni le dosegli gol, ki jim je v drugem krogu prinesel tudi prvo točko letos.


Prvi dve tekmi v novi sezoni lige EBEL sta za vami. Pred Innsbruckom ste morali priznati poraz z 0:2, nedeljski razplet proti VSV Beljaku je bil spodbudnejši, prva točka je vknjižena. Kako bi povzeli dogajanje preteklega konca tedna?
Naši občutki glede obrambne igre so lahko zelo dobri. Še posebej v soboto smo imeli kar veliko izključitev, a smo skoraj vse napade tekmecev uspešno zaustavili. Podobno je bilo tudi v nedeljo. Samo en gol ob igralcu manj kaže na odlično delo v obrambi, a zdaj moramo počakati, da nam steče še v napadu.

Kaj bo treba narediti, da vam bo steklo tudi v napadu?
Mislim, da smo že proti VSV Beljaku, še posebej v drugi in tretji tretjini ter nato še v podaljšku, v napadu odigrali veliko bolje kot na prvi tekmi. Imeli smo veliko rotacij v naši napadalni tretjini, veliko ploščkov smo spravili tudi do naših branilcev, ki so z modre črte streljali na gol, mi pa smo se trudili, da bi kakšen odbitek pometli v gol. Ko bo enkrat steklo, ko bodo zadetki začeli padati, nam bo vsekakor lažje.

Izkusili ste moč dveh tekmecev, ki sta si v osnovi precej različna. Proti kateremu vam je bilo lažje igrati?
Proti nobenemu v tej ligi ne bo lahko igrati, to je jasno, a če bi moral izbirati, bi v tem primeru zbral nedeljskega tekmeca. V soboto proti Innsbrucku je bilo mogoče še nekaj kolektivne živčnosti, bili smo vznemirjeni zaradi prve tekme v sezoni. V nedeljo pa je bil užitek že večji.

pesut music af
www.alesfevzer.com

Izkušnje na ravni lige EBEL že imate, pa vseeno, še vedno močno občutite živčnost?
Ne, sem že bolj umirjen. Vem, kaj od te lige lahko pričakujem, kaj pričakovati od ekip, kakšen sistem igra posamezno moštvo, zato sem pred vsako tekmo zdaj že povsem miren.

Kako bi sicer primerjali letošnje pripravljalno obdobje z lanskim? Vemo, da je bilo na ravni vodstva kluba poletje zelo pestro, vemo, kakšno je stanje s klubom. Kako gledate na zadnji mesec?
Ker je Dahlem ostal, se priprave niso kaj veliko razlikovale od prejšnjih. Glave so na začetku sezone spočite in počiščene, tako kot vedno, in s tega vidika je vse zelo podobno lanskemu pripravljalnemu obdobju. Vseeno mislim, da že zdaj igramo na precej višji ravni, kot smo igrali lani na začetku sezone. Lažje je, ker imamo istega trenerja in vemo, kaj hoče.

Dahlem je v primerjavi s prejšnjo sezono letos spremenil tudi napadalne trojke. Lani ste se vi dobro ujeli z Gregorjem Koblarjem, letos ne igrata v istem napadu. Kako gledate na to?
Koblarja zagotovo pogrešam, a taka je narava tega športa. Trener je postavil napadalne trojke, kot jih pač je, in vsak mora znati igrati z vsakim.

Članki iz rubrike