franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 25.09.2015 13:51:07

Popovič s pogodbami v nahrbtniku

Grega Wernig
Drevi se bo s tekmami petega kroga nadaljevala liga EBEL.

V ta tekmovalni vikend bodo hokejisti Telemacha Olimpije krenili na domačem ledu, kjer se bodo danes za nove točke borili s hokejisti iz Linza. V nedeljo jih čaka pot v avstrijsko prestolnico, kjer se bodo po le tednu dni spet pomerili z Vienno.

telemach olimpija vienna roy hokej gw
Olivier Roy
Grega Wernig

V zmajevem gnezdu lahko peto tekmo v pisani mednarodni druščini pričakujejo s kar nekaj optimizma in zaleta. Vsi ljubljanski oklepniki so zdravi, trener Fabian Dahlem tako ta teden ni imel težav ob pripravi svojih varovancev na visokoleteča črna krila oziroma eno od moštev, ki se lahko tudi to sezono resno spogleduje s samim vrhom lestvice lige EBEL. Trenutno so Linčani z dvema zmagama in prav tolikimi porazi s šestimi točkami na petem mestu, Olimpija s točko manj zaseda deveto.

2

tekmi v zadnjih 13 proti Linzu je dobila Olimpija.

6

točk, za dva gola in štiri podaje, ima Anže Ropret, ki je po statistiki +/- s +6 najboljši v ligi EBEL.

Fantje ekipe iz Spodnje Šiške tako lahko v sproščenem vzdušju pričakujejo ekipo iz Gornje Avstrije, če ne drugega, jih lahko hrabri tudi lep statističen podatek, to je, da so na treh od štirih tekmah v novi sezoni vedno na svoj račun dodali vsaj točko.

telemach olimpija vienna dahlem hokej gw
Grega Wernig

NE MOREMO PRIČAKOVATI REVOLUCIJE
Ta pozitivna statistika je razveselila tudi predsednika kluba Marka Popoviča, je bilo tako tudi pri sponzorjih? "Glede na to, da so do zaključka prisilne poravnave sponzorji bolj ali manj čakali na razplet, je tudi septembra vse to še vedno potekalo počasneje, kar ni presenetljivo, tega pa tudi ne jemljemo kot nekaj negativnega. Kljub dobremu startu v sezono seveda ne moremo pričakovati revolucije, da bodo zdaj ljudje prišli do mene in odpirali svoje denarnice," se je nasmehnil naš sogovornik.

"Vsekakor pa se poznajo pozitivne težnje, v kratkem bomo podpisali novo manjšo sponzorsko pogodbo s pokroviteljem, ki nam je v preteklosti že stal ob strani. Še vedno si prizadevamo za vračanje zaupanja. Glede financ smo še od tistega, kar si želim, da bi bil lahko povsem umirjen. To ne morem biti," je nadaljeval Popovič.

telemach olimpija vienna hokej gw
Grega Wernig

VEČ ENERGIJE
Pravi, da ga je začetek sezone pozitivno presenetil, a hkrati dodaja, da ga ni navdušil. Nekaj drugega ga je. "To, kar se zgodi na ledu, je najlepše, kar se lahko zgodi. Navsezadnje vse, kar delamo, delamo za fante. Mislim, da smo sestavili veliko bolj kompaktno ekipo, ekipo z več karakterja. To nam vsem daje še več energije, da si rečeš, da je vredno delati po celotne dneve. Teh vsekakor nisem izgubil, sploh ne, elan je samo toliko večji," je pojasnil predsednik kluba iz Celovške 25, ki nam je predstavil svoj pogled na uvodna srečanja. Pravi, da mu je žal ene vratnice, ki bi spremenila potek tekme z Beljačani: "Proti Innsbrucku pa so bili igralci preveč živčni."

V Avstriji pokrijejo dve, v Ljubljani še pol ne

Po informacijah Marka Popoviča je Telemach Olimpija do zdaj prodala 180 sezonskih vstopnic, ki so bile navijačem na voljo po 99 evrov. "V Avstriji bi bili zelo razočarani, glede na to, da imajo oni dva meseca pred začetkom sezone prodanih 80 odstotkov vstopnic, s čimer pokrivajo okoli dve plači, pri nas pa s tem ne pokrijemo niti pol ene plače," je dejal Popovič in dodal, da so vseeno prodali štirikrat več sezonskih kart kot lani, klub pa je zelo omejil (brezplačna) vabila na tekmo.

STISK VEČ KOT PAPIR
Seveda se nismo mogli izogniti že večkrat prežvečeni temi – pogodbam, ki jih nekateri igralci še nimajo sklenjenih. Ravno ko smo se s Popovičem pogovarjali, je bil na poti v Tivoli: "Pogodbe imam v nahrbtniku. Mislim, da bomo to uredili danes (četrtek, op. p.) ali jutri. Kot sem že večkrat povedal, bom rekel še enkrat, naše prioritete so bile usmerjene drugam, zdaj je prišel čas tudi za to. Navsezadnje smo imeli sklenjen dogovor, tu ni bilo in tudi ni težav, stisk roke mi v tem primeru pomeni več kot papir, vem pa, da morajo biti pogodbe sklenjene," in očitno bo zdaj le prišel čas za te.

telemach olimpija vienna koblar hokej gw
Grega Wernig

Iz Popovičevih besed smo razbrali, da je Olimpijin proračun daleč od tega, da bi bil zagotovljen, zato se je naše naslednje vprašanje navezovalo na izplačila igralcem. Ali so igralci na svoje bančne račune že dobili prvo plačo? "Kot rečeno, je bil ravno ta začetni del za nas najslabši. Zaradi prisilne poravnave se je vse pri realizaciji tega cilja zavleklo, šele na začetku septembra smo dobili pravnomočni sklep. Mogoče sem se tudi malo uštel, napačno sem pričakoval, da bodo sponzorji z nami že prej. Glede na vse jim ne morem zameriti, to je povsem razumljivo, če bi bil na njihovi strani, bi se obnašal povsem enako. Torej, prav veliko denarja fantje še niso dobili. Plačani so oprema, potni stroški in tako dalje. Mislim, da bomo tudi to kmalu uredili, letos pa smo tudi spremenili pogoje izplačevanja plač igralcem," je pojasnil Popovič, ki zaradi tega očitno (še) nima slabe vesti.

Galerija

Članki iz rubrike