sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 10.01.2016 21:22:42

Telemach Olimpija: Kaj drugega bi bilo senzacija

Grega Wernig
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 42. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 3:8 (2:2, 1:3, 0:3). Pričakovano, kakopak

Stanje na lestvici ni dopuščalo nobenega dvoma: popoln favorit v obračunu ljubljanskega in solnograškega kluba je bil Salzburg, ki je v Ljubljano prišel kot vodilna ekipa z 82 točkami, Olimpija je zadnja s 23. Za nameček imajo v Tivoliju še veliko težav s poškodbami, zaradi česar so tokrat v postavo uvrstili še nekaj mladih hokejistov (ob Luki Kreigherju, ki je že igral v Celovcu, še Luko Logarja ter Mihaela in Krištofa Potočnika). Pričakovan razplet je prinesel zmago gostov z 8:3.

A začetek ni bil slab. Ljubljančani so celo hitro prišli do zadetka, ko je Maks Selan že v drugi minuti premagal vratarja Fabiana Weinhandla. Nadaljevanje je bilo nato slabše, tekmeci so jim v naslednjih desetih minutah zabili dva gola ob številčni prednosti. V tem elementu ljubljanska ekipa nikakor ne blesti, tokrat pa je, potem ko so imeli gostje dve zaporedni izključitvi, le dosegla zadetek ob razmerju 5-3, v polno je prvič v Tivoliju zadel Nardo Nagtzaam.

Zmaji so imeli še eno številčno prednost v nadaljevanju tekme, a je niso izkoristili. Potem pa se je tehtnica začela pričakovano nagibati na stran gostov, ko so dosegli zadetka v 26. in 27. minuti. Predali pa se zmaji še niso, po ukradenem ploščku pred vrati tekmecev je bil Roland Kaspitz dovolj natančen za znižanje na 3:4. A kaj, ko so gostje takoj zatem spet povišali naskok. Po petem golu je vratarja Roya zamenjal Tomaž Trelc.

V zadnjem delu so gostje brez večjih težav zadržali naskok. V 52. in 53. minuti, ko so imeli najprej na ledu dva igralca več, nato pa enega, pa so dokončno potrdili zmago z dvema goloma, le minuto in 13 sekund za prvim pa so dosegli še tretji gol v tej tretjini.



Naslednji teden Olimpiji prinaša še zadnja obračuna rednega dela lige Ebel, najprej v petek domačo tekmo z Dunajčani, v nedeljo pa še gostovanje pri današnjih nasprotnikih iz Salzburga.


Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 3:8 (2:2, 1:3, 0:3)
Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki: Dremelj (Slovenija), Kincses (Madžarska, glavna), Ettlmayr (Avstrija), Nemeth (Madžarska).
Strelci: 1:0 Selan (Mušič, Pešut, 2.), 1:1 Sterling (Welser, Hughes, 6.), 1:2 Ledin (Fahey, Connelly, 13.), 2:2 Nagtzaam (Selan, Pem, 16.), 2:3 Ledin (Aquino, Kutlak, 26.), 2:4 Walter (Latusa, Fahey, 27.), 3:4 Kaspitz (Groznik, 33.), 3:5 Brucker (34.), 3:6 Sterling (Welser, Hughes, 52.), 3:7 Ledin (Aquino, 53.), 3:8 Cijan (Kristler, 53.).
Kazenske minute: Telemach Olimpija 10 + 10, Red Bull Salzburg 10.

Značke: hokej, olimpija, ebel

Članki iz rubrike