volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 09.10.2015 08:30:23

Liga NHL: Večer več prvih

Reuters
Drugi tekmovalni dan v novi sezoni lige NHL je bil onkraj luže skoraj bolj nestrpno pričakovan kot uvodni.

V noči na petek so namreč hokejski navijači lahko v živo spremljali debi 18-letnih mladeničev, katerih imeni smo poslušali vse od letošnjega nabora. Več oči je bilo uprtih v St. Louis, kjer je igral Edmonton novega bodočega superzvezdnika, Connorja McDavida. Krstni nastop v ligi NHL Kanadčan ne bo ohranil v lepem spominu, saj so Oilersi izgubili z 1:3, novi čudežni deček pa je ostal v senci domačega debitanta Robbyja Fabbrija, ki je dosegel prvi zadetek na prvi tekmi v ligi NHL. Enak dosežek je uspel tudi Jacku Eichlu, številki dve letošnjega nabora, ki je ob porazu Buffala z 1:3 z Ottawo dosegel edini gol za domače.

045-57-eichel OBREZ re
Reuters

V novi sezoni je bil v statistiko že vpisan tudi prvi hat-trick, prvi shoutout, odigral pa se je tudi prvi "novi" podaljšek. S tremi goli se lahko pohvali Zach Parise, ki je s svojo Minnesoto zmagal v Koloradu, kjer se je med strelce vpisal tudi Avstrijec Thomas Vanek.

Navijači so podaljšek, v katerem se je zaigralo po novem pravilu, to je v igri tri na tri, spremljali na Floridi. Do tega je prišlo na srečanju med Tampo in Philadelphio, po nekaj več kot v dveh minutah pa je zmagovalca v domačo korist odločil Jason Garrison. Prvi vratar, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, je bil Antti Niemi. Na prvi tekmi v dresu Dallasa je zablestel ne samo s kar 37 obrambami, temveč je Finec pri zmagi s 3:0 nad Pittsburghom v statistiko vpisal še dve podaji!

Izidi: Boston – Winnipeg 2:6, Buffalo – Ottawa 1:3, Tampa Bay – Philadelphia 3:2 (podaljšku), Nashville – Carolina 2:1, St. Louis – Edmonton 3:1, Dallas – Pittsburgh 3:0, Colorado – Minnesota 4:5

Članki iz rubrike