nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 09.06.2023 14:58:40

Noro! Mojster je mojster! Legendarni nogometaš se pri 41-ih vzpenja po hokejski piramidi!

profimedia
Nekdanji nogometni vratar Petr Čech bo tudi v prihodnji sezoni športno aktiven, saj je našel še tretjega delodajalca v hokeju na ledu.

Enainštiridesetletni nekdanji zvezdnik Chelseaja in Arsenala bo namreč branil v drugi britanski hokejski ligi za Oxford City Stars.

Čech, ki je za češko izbrano vrsto zbral 124 nastopov, v klubski karieri pa je igral na 781 tekmah, bo že peto sezono zapovrstjo v Veliki Britaniji dejaven kot hokejski vratar.

Po podpisu pogodbe z amaterskim moštvom Guildford Phoenix v četrtem rangu britanskega hokeja, kjer je branil med letoma 2019 in 2022, je bil minulo sezono član ekipe Chelmsford Chieftains in tam po pisanju dpa zabeležil več kot 90-odstotno uspešnost obramb.

Zdaj je podpisal z Oxford City Stars v južni diviziji drugega ranga britanskega hokeja, je klub sporočil na uradni spletni strani in družbenih omrežjih.

»Jasno je, da je Oxford ambiciozen klub. Upam, da jim bom pri tem lahko pomagal,« je v izjavi za moštvo dejal nekdanji vratar Chelseaja, za katerega je branil na 494 tekmah.

Čech je v mlajših selekcijah igral za Viktorijo iz Plzna, leta 1999 pa je okrepil vrste Chmela Blšany. Pot ga je nato vodila k Sparti iz Prage in francoskemu Rennesu, od koder je za 13 milijonov evrov prestopil k Chelseaju.

Tam si je ustvaril zvezdniški status in se po enajstih letih podal še k Arsenalu, kjer je 1. julija 2019 zaključil nogometno kariero.

Članki iz rubrike