nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 14.10.2023 17:40:41

Celjani po zgodovinski zmagi tokrat čestitali tekmecem

Martin Metelko
Celjski hokejisti so na drugi tekmi turnirja 2. kroga celinskega pokala v latvijski Jelgavi izgubili z romunsko Corono Brasov z 2:4 (1:2, 1:2, 0:0).

RST Pellet Celje je za uvod v petek premagal belgijski Liege z 9:3, v nedeljo ga čaka še tekma z domačim Zemgalejem Jelgavo. V nadaljevanje tekmovanja vodi le zmaga v skupini.

Potem ko so Celjani v petek uspešno začeli novo poglavje v klubski zgodovini in prvi nastop v tem tekmovanju končali z visoko zmago (9:3, zadnja tretjina 5:0), jih je že manj kot 24 ur pozneje čakal nov izziv. Nasprotnik je bil romunski klub iz Brasova, ki je v prvem krogu v petek z 1:3 klonil proti prireditelju turnirja Jelgavi.


Danes je za Celjane branil Jakob Brandner, ki je imel precej dela, saj so Romuni imeli terensko premoč in več strelov na gol. A kljub temu so povedli Celjani, v 13. minuti je zadel Nik Širovnik. Corona pa je zaostanek hitro izničila, še pred prvim odmorom so Romuni vodili z 2:1. Razmerje je bilo podobno v drugi tretjini, ki jo je Brasov prav tako dobil z 2:1. Romuni so četrti gol dosegli celo z igralcem manj, je pa za kanček upanja poskrbel Luka Kalan, ki je v 37. minuti znižal na 2:4.

V zadnji tretjini so bili aktivnejši Celjani, njihovi tekmeci so imeli več izključitev, takrat so v celjskem taboru ob koncu tekme tudi umaknili Brandnerja iz vrat. A želenega znižanja ni bilo, tako da je ostalo pri romunski zmagi s 4:2.

Turnir 2. kroga celinskega pokala v skupini C se bo v Latviji končal v nedeljo, zadnji celjski tekmec bo Jelgava. Iz te skupine vodi v nadaljevanje tekmovanja le prvo mesto, podobno velja za skupino D, ki igra v Beogradu in kjer so Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas.

Članki iz rubrike