nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
13 01.11.2023 08:24:31

Kopitar podajalec za zmago Los Angelesa

Profimedia
Slovenski zvezdnik in soigralci še naprej neporaženi v gosteh.

Hokejisti Los Angeles Kings so v Torontu s 4:1 ugnali Maple Leafs in so v tej sezoni ostali neporaženi na gostovanjih. Slovenski zveznik Anže Kopitar je dosegel podajo v 13. miniti zadnje tretjine, ko je končni izid postavil Adrian Kempe. Edini gol za kanadske gostitelje tekme je za znižanje na 1:3 dosegel John Tavares, podal pa je William Nylander, ki je s tem povišal niz tekem z najmanj točko na devet tekem v uvodu v novo sezono, kar je rekord v zgodovini Toronta.

Vratarja domačih Josepha Wollo (23 obramb) so poleg Kempeja premagali še Phillip Danault, Uzbekistanec Artur Kalijev in Andreas Englund za njegov prvi gol v NHL. Dosegel ga je v sedmi minuti tekme za vodstvo z 1:0. Njegov soigralec Kevin Fiala je s podajo osmič zapored dosegel najmanj točko, čuvaj mreže gostov Cam Talbot je zaustavi 29 strelov domačih.

Los Angeles je po peti zmagi ob po dveh porazih in podaljških z 12 točkami na sedmem mestu v ligi in tretji v pacifiški skupini. V njej vodijo Vegas Golden Knights, ki so z 19 točkami tudi najboljši v ligi. Za branilci naslova prvaka v NHL so drugi v pacifiški skupini Vancouver Canucks s točko več od kraljev.

Vancouver je doma v edini preostali tekmi večera najmočnejše hokejske lige na svetu na svojem ledu premagal Nashville Predators s 5:2. Po tri točke sta za zmago prispevala Elias Pettersson s tremi goli in s tremi asistencami Quinn Hughes.

Članki iz rubrike