nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.10.2023 07:36:46

Legenda! Kopitar med nesmrtne, noro, kaj v ligi NHL uspeva Slovencu! (video)

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh s 7:3 premagala Minnesoto Wild. Slovenski kapetan kraljev Anže Kopitar je dosegel točko za podajo ob izenačenju na 2:2, ko je v 16. minuti zadel Rus Vladislav Gavrikov. Hrušičan je igral na 1296. tekmi v NHL in izenačil klubski rekord Dustina Browna.

Po izenačenju na 2:2 je Pierre-Luc Dubois dosegel dva gola v razmaku 12 sekund zadnje minute prve tretjine in 46 sekund pred koncem uvodnega dela so gostje iz Los Angelesa povedli s 4:2. Po drugi tretjini brez golov so v zadnjem delu igre zadržali zmago, dva zadetka so dosegli, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.

"Prva tretjina je bila res čudna in nenavadna. Na obeh straneh je bilo veliko napak, goli niso bili lepi, a na koncu vsi štejejo. Bistveno je bilo, da smo se v tej zmedi bolje znašli, da smo to tretjino dobili, nadaljevanje je bilo lažje, tudi po zaslugi našega vratarja Cama Talbota," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

Na drugi strani čuvaj mreže Marc-Andre Fleury ni bil razpoložen, pri kar nekaj golih bi lahko bolje posredoval. "To ni bil moj večer. Vse mi je šlo narobe, plošči pred mojim golom so se čudno odbijali, en gol so so dosegli z drsalko. Jeza mi je še dodatno jemala zbranost, to tekmo moram čim prej pozabiti," je bil s svojo predstavo nezadovoljen Fleury.

Ekipa iz mesta angelov, za katero je Trevor Moore dosegel zadetek na tretji zaporedni tekmi, je dobila drugo od štirih tekem nove sezone najmočnejše hokejske lige na svetu. Kings so s petimi točkami osmi v ligi.


S popolnim izkupičkom petih zmag in desetimi točkami vodijo Vegas Golden Knights. Brez izgubljene točke v ligi so le še Colorado Avalanche, Boston Bruins, ki so igrali tri dvoboje, ter po le dveh odigranih partijah New York Islanders.

Vegas, aktualni prvak, je tokrat s 5:3 zmagal v Winnipegu, tekma je bila izenačena vse do dobrih štirih minut pred koncem, ko je Jack Eichel izkoristil številčno premoč na ledu in dosegel odločilni zadetek. S tem je svojemu klubu omogočil vpis v zgodovino, izenačil je namreč najboljši start aktualnih prvakov v novo sezono. Doslej so kot prvaki pet zaporednih zmag zabeležili le hokejisti Ottawe leta 1920 in Edmontona leta 1985.

Dobre igre iz rednega dela lanskega prvenstva ponavlja Boston. Do tretje zaporedne zmage je prišel na gostovanju v San Joseju, David Pastrnak je zadel še na tretji tekmi zapovrstjo, svoj prvi gol v sezoni pa je zabil Brad Marchand.

Tri zmage ima Colorado, tokrat je s štirimi različnimi strelci doma nadigral Chicago. Prvo letošnjo zmago je vknjižil Seattle, s 7:4 je pred domačimi gledalci ugnal Carolino, Seth Jarvis je k temu prispeval dva gola in podajo.

Zanesljivo zmago je vpisala tudi Arizona, s tremi "power play" goli je bila v gosteh s 6:2 boljša od St. Louisa. Serijo treh zaporednih porazov je prekinila Florida, z dvema goloma Nikite Kučerova je Vancouver premagala s 4:3. Z istim izidom je Calgary ugnal Buffalo, Nashville se je zmage 4:1 veselil v New Yorku. Philadelphia je z z dvema goloma Cama Atkinsona s 4:1 ugnala Edmonton, Dallas je bil s 3:2 boljši od Anaheima.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike