zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

bk
bk
0 19.12.2014 22:49:56

Risi brez napake

Arsen Perić
Slovenska hokejska reprezentanca je prvo tekmo s francosko reprezentanco dobila s prepričljivih 4:0.

Nocoj je Slovenija palice z galskimi petelini prekrižala v Bordeauxu, kjer so se varovanci Matjaža Kopitarja odlično odrezali, saj so ob štirih zadetkih svojo mrežo, ki jo je branil Andrej Hočevar, pustili nedotaknjeno.

Risi so pred prvim srečanjem v Franciji opravili dva treninga, na katerih pa nista trenirala Žiga Jeglič in Rok Tičar, ki sta na poti v deželo odličnega vina in sira izgubila opremo, a do te tekme sta torbi le našli svoj cilj.

Slovenska reprezentanca

Vratarja: Andrej Hočevar, Tilen Spreitzer
Branilci: Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Gašpr Sušanj, Jurij Repe, Gašper Cerkovnik
Napadalci: Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, David Rodman, Tomaž Razingar, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jaka Ankerst, Luka Bašič, Tadej Čimžar, Rok Snoj

Obe ekipi sta bili tokrat nekoliko spremenjeni, bolje pa so se odrezali risi, ki so do vodstva prišli v deveti minuti, ko se je med strelce vpisal Andrej Tavželj. Ko je že kazalo, da se bo prvi del končal le z enim zadetkom, pa je udarila dvojica, ki si kruh služi v Franciji. Jaka Ankerst je podal, med strelce se je vpisal Anže Kuralt. Prvo tretjino je zaznamovalo tudi kar lepo število kazenskih minut, skupaj je bilo dosojenih 32 minut kazni.

andrej hocevar ap
Arsen Perić

Izbranci Matjaža Kopitarja so z disciplinirano igro nadaljevali tudi v drugem delu igre, med vratnicami je bil zanesljiv Hočevar, ki je zaustavil vse poskuse domače vrste. V 28. minuti je prišlo do povišanja prednosti, za 3:0 je po podaji Mitje Robarja zadel Robert Sabolič.

V nadaljevanju je bil boj, kar zadeva zadetkov, bolj umirjen. Kazalo je že, da bo končni rezultat 3:0, a v 59. minuti se je zadetka veselil Črt Snoj, svojo prvo točko v debiju v članski izbrani vrsti pa je ob tem v statistiko vpisal tudi branilec Jurij Repe.

Slovenija in Francija se bosta znova pomerili v soboto, ko je tekma v Angletu na sporedu ob 19.30.

Francija - Slovenija  0:4 (0:2, 0:1, 0:1) 

Bordeaux - Ledena dvorana. Glavna sodnika: Barcelo in Garbay. Linijska sodnika: Dejsen in Pointel (vsi Francija).
Strelci: 0:1 Tavželj (Sabolič, 12., PP1), 0:2 Kuralt (Ankerst, 20.), 0:3 Sabolič (Robar, 28.), 0:4 Snoj (Repe, Cerkovnik, 19.).
Kazenske minute: Francija 14, Slovenija 16 + 10 (Robar).

Članki iz rubrike