sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

hu
hu
0 10.05.2015 21:01:07

Anže Kopitar: Z enim golom je težko zmagati

Nikola Miljković
Člani slovenske izbrane vrste po porazu z ZDA in izpadom iz elite niso skrivali razočaranja.


Matjaž Kopitar
, selektor Slovenije: "Vedno je isto. Danes je bilo razlika v tem, da so našli pot do gola, mi pa ne. Imeli smo veliko priložnosti, a nismo zadeli. Bili smo blizu, lahko bi dobili tisto točko, žal pa smo zdaj tam, kjer smo. Mi smo imeli veliko priložnosti, pa nismo zadeli. Tekmo lahko zmagaš z 1:0, a mi nismo tako superiorni, da bi to lahko počeli tukaj. Imeli smo več strelov, tudi kakovostnih, in morali bi dati še kakšen gol."

Anže Kopitar, hokejist Slovenije: "Ne bom rekel, da dobimo šolske gole, ampak prepoceni, ko pustimo igralce povsem same. To nas je ubilo, mi pa smo garali za gole, ki pa jih tudi ni bilo dovolj. Razočaran sem, saj vsi vemo, kaj se je zgodilo, imeli pa smo povsem drugačen cilj v mislih. Ne vem, koliko bi bilo drugače, če bi Sabolič igral. Poskusili smo pač nekaj novega, nekaj svežine je bilo, tudi mi smo imeli priložnosti, ampak z enim golom je težko zmagati."


Žiga Pance, hokejist Slovenije: "Ponavljalo se je kot prejšnjih tekmah. Nismo izkoriščali svojih priložnosti, danes jih je bilo več kot preveč, še posebej v drugi tretjini. Peterke so bile premešane, treba se je bilo prilagoditi, a tudi pristop je bil enak kot na prejšnjih tekmah. Dali smo vse od sebe, a na žalost smo bili spet premagani."

Blaž Gregorc, hokejist Slovenije: "To se že vleče skozi celoten turnir. Igramo dobro, pa ne izkoriščamo priložnosti. Ne vem, kaj je narobe, vsi smo srce pustili na igrišču, a se ni 'poklopilo', manjkala je pika na i. Zaključek in realizacija, tako kot na prejšnjih tekmah. Plošček ni končal v mreži, žal tako je, ne moremo jokati za nazaj."

Todd Richards, selektor ZDA: "Prvi gol je bil zelo pomemben, prav tako vodstvo z 2:0. Oni so potrebovali točko in so igrali zelo odločno in bili na trenutke izredno nevarni, hitrejši, priložnosti so se vrstile. Če bi zadeli, bi se vse spremenilo. Na srečo smo mi zadeli še tretji gol, kar nam je zelo pomagalo. Če pogledate drugo tretjino, lahko vidite, kaj se je dogajalo. Ne moremo se pritoževati, zmaga je zmaga, a moramo še popraviti igro."

Članki iz rubrike