stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.10.2016 11:31:58

Slovenski hokejisti naslednji teden s številnimi reprezentančnimi akcijami

Arsen Perić
Naslednji konec tedna bo za slovenske hokejiste in hokejistke kljub prazničnemu premoru in prekinitvi nekaterih klubskih tekmovanj deloven. Moška reprezentanca se bo na pripravljalnem turnirju merila doma na Bledu, ženska pa se bo podala v Španijo na kvalifikacije za olimpijske igre 2018.

Medtem ko so moški olimpijske kvalifikacije za OI 2018 že končali, tudi Slovenija je poskrbela za prijetno presenečenje in se drugič zaporedoma uvrstila na olimpijski turnir, hokejistke šele začenjajo pot proti Južni Koreji.

Naslednji konec tedna bosta na sporedu dva kvalifikacijska turnirja 2. kroga. Slovenke bodo od 4. do 6. novembra nastopale v španskem San Sebastianu ob domačinkah, Nizozemkah in Italijankah. Na podobnem tekmovanju v Kazahstanu bodo domačinke, Britanke, Poljakinje in Mehičanke. Iz vsake skupine si bo le najboljša ekipa priborila napredovanje na turnirja 3. kroga kvalifikacij v Franciji in na Norveškem decembra letos. Odločilni del kvalifikacij pa bo nato februarja 2017. Pomlajena slovenska zasedba bo tekmovanje izkoristila predvsem za priprave na SP divizije II (skupina A), ki bo spomladi potekalo prav na prizoriščih naslednjih olimpijskih iger.


Moška članska reprezentanca, ki je letošnjo sezono začela z izjemno uspešnim nastopom na olimpijskih kvalifikacijah v beloruskem Minsku, bo od 3. do 5. novembra na domačem Bledu igrala na turnirju serije evropskega izziva, v Slovenijo pa prihajajo Belorusija, Francija in Latvija. Prvi reprezentanci bosta nasprotnici slovenskih risov tudi v uvodnem delu svetovnega prvenstva Elitne divizije maja 2017 v Parizu.

Izbranci selektorja Nika Zupančiča, ta bo seznam objavil v kratkem, se bodo zbrali 1. novembra na Bledu. Prva tekma Slovenijo čaka v četrtek, 3. novembra ob 19.30 proti Latviji, dan pozneje se bo ob isti uri merila s Francijo, v soboto, 5. novembra, pa ob 16.30 še z Belorusijo.

Poleg obeh članskih reprezentanc bodo na turnirjih nastopile tudi moške selekcije do 20, 18 in 16 let.

Članki iz rubrike