evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

hu
hu
0 04.12.2014 18:42:12

Nikomur ne bo mar, če ne bo na Crosbyjevi ravni

Nikola Miljković
Naš najboljši hokejist ocenil dosedanjem predstave svojega moštva, sebe in pokomentiral dogajanje okoli Slave Vojnova.

Anže Kopitar bo to noč v Arizoni odigral svojo 23. tekmo v svoji deveti sezoni v ligi NHL, tri je moral zaradi poškodbe prsnega koša izpustiti. Anžetovi statistični podatki na začetku sezone v njegovi karieri še nikoli niso bili tako skromni kot so, to pa je samo ena od tem, o katerih je tokrat spregovoril 27-letni Hrušičan.
"Začetek res ni bil najbolj blesteč. Točke pridejo malce težje kot v prejšnjih letih, vendar ekipa trenutno stoji kar dobro," je uvodoma povedal centralni napadalec.

Vem, da je to za Slavo zelo težko. Biti tako mlad in v takem položaju … Ne morem si predstavljati.

Njegovi ekipi ne gre tako zelo slabo. Po 25. krogih je na sedmem mestu zahodne konference, le štiri točke jo ločijo od drugega mesta. "Seveda, radi bi šli še malce višje, a stanje je, takšno kot je. Mislim, da se stvari zdaj malce obračajo na bolje – tako individualno kot tudi ekipno," je nadaljeval Hrušičan, ki pravi, da se sicer na ledu dobro počuti, čeprav je imel nekaj težav z manjšimi poškodbami, a te so zdaj že preteklost.

Igramo za eno samo stvar, vsi vemo, za katero; hokej hočemo igrati tudi junija, in ne samo do aprila.

NA ZUNAJ SE NE VIDI, JE PA
NADLEŽNO

Kakšen slabši rezultat ali nekoliko manjša statistična učinkovitost posameznikov gre tudi na račun že zgoraj omenjenih manjših poškodb. Slovenski olimpijec pravi, da te večinoma moštva spremljajo ob koncu sezone, zdaj ni tako. "Kot kaže se nas zdaj drži manjša smola. Imamo veliko manjših poškodb, ki se na zunaj ne vidijo, a so lahko med igro precej nadležne. Vendar fantje so borci, vsi vemo, zakaj igramo. Drug drugega ne želimo pustiti na cedilu in izpustiti preveč tekem," je miselnost slačilnice, v kateri Kopi pravi, da je vzdušje vedno super, pravzaprav družinsko, še izpostavil naš Kralj.

789-22-anze kopitar OBREZ gw
Grega Wernig


Aktualni prvaki se zadnje mesece srečujejo z zanje novim položajem. Nihče od Kraljev namreč točkovno izrazito ne izstopa, a Kopi kot vedno pravi, da tako in tako ni pomembna statistika posameznika, temveč le tista, ki je pomembna za moštvo kot celoto. "To je naš cilj. Mislim, da ni pomembno, kdo izstopa in kdo ne. Igramo za mesto v končnici. Nihče med nami se ne bo kaj dosti obremenjeval, če točke posameznika ne bodo na ravni Crosbyja oziroma najboljših strelcev lige. Igramo za eno samo stvar, vsi vemo, za katero; hokej hočemo igrati tudi junija, in ne samo do aprila," je zatrdil AK11.

To dela zaradi naše neučinkovitosti, poskuša z vsemi kombinacijami, morda včasih malce pretirava, a tako je.

VČASIH MORDA MALCE PRETIRAVA
A do tistih mesecev je še daleč, Kralje pa do takrat čaka še veliko piljenja svoje igre in forme. Predvsem prve, s čimer nihče v taboru moštva iz Lalalanda ni zadovoljen. Tudi trener Darryl Sutter se na trenutke odloča za zanimive kombinacije v napadu, skoraj pred vsako tekmo (ali med njo) vse malce premeša. "To dela zaradi naše neučinkovitosti, poskuša z vsemi kombinacijami, morda včasih malce pretirava, a tako je. Tudi zdajšnje točke so, tako kot tiste v marcu in aprilu, zelo dragocene, treba jih je zbirati. Upajmo, da se bomo zdaj "sestavili" oziroma da bodo napadi postali bolj uigrani, kot so bili do zdaj," se nadeja naš velemojster ploščka in palice.

Anže je pokomentiral še eno od stvari, s katero se v njihovem klubu prvič srečujejo, namreč s primerom branilca Slave Vojnova, ki ga je liga NHL zaradi nasilja v družini suspendirala za nedoločen čas. Ravno ta teden je L. A. naredil napako, ko je ruski mladenič prišel na trening, za kar je moral klub odšteti sto tisoč dolarjev kazni. "Podrobnosti ne poznam, vedel sem, da je bil 1. decembra na sodišču, sodbe še ne poznam," je dejal Kopi in dodal: "Vem, da je to za Slavo zelo težko. Biti tako mlad in v takem položaju … Ne morem si predstavljati. Zanj in za klub upam, da se to čim prej zaključi, da to pustimo za sabo in gremo naprej."

Članki iz rubrike