pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

bk
bk
0 02.03.2015 21:49:27

Urbas neposredno za v elito

vszi
Ta konec tedna so redne dele v svojih ligah zaključili tudi naši hokejisti, ki si kruh služijo na Švedskem in Češkem. V ligi KHL pa gre sijajno Janu Muršaku in njegovi druščini.

Moštvo iz ruske prestolnice je danes  odigralo svojo tretjo tekmo v četrtfinalu zahodne konference, po dveh domačih zmagah se je odpravilo v Soči, kjer je prišlo še do tretje. Spet se je ponovila zgodba iz prvih dveh srečanj, ko je bil CSKA veliko boljši, a tega ni znal dokazati z več zadetki, sinoči je zmagal z 2:1. Muršak je igral slabih 16 minut in štirikrat ustrelil na gol, že v torek pa moštvi čaka četrti obračun, prav tako v Sočiju.

861-35-mursak vszi
vszi

NA ČEŠKEM KAR OSMERICA
Zelo zanimivo bo v prihodnje na Češkem. Vse ekipe, v katerih igrajo slovenski reprezentanti, so ali že v končnici ali pa imajo za to še možnost. Praška Sparta Roberta Saboliča se je v četrtfinale uvrstila neposredno, po rednem delu je zasedla četrto mesto, prav tako se bo minut v končnici elitne češke lige veselil Jurij Repe, ki se je iz druge lige že preselil k najboljšemu po rednem delu Trincu, kjer je v nedeljskem, zadnjem krogu tudi debitiral (v statistiko se je vpisal z dvema kaznima).

V dodatnem boju za končnico bomo lahko spremljali šest Slovencev. Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca so na seznam dodale Roka Pajića, Mlada Boleslav Mitja Robarja in Luka Vidmarja pa je enako naredila z Miho Štebihom.

kristan vszi
vszi

Pardubice in Mlada Boleslav se bosta v predkrogu borili od srede (boljši iz petih tekem), prva z Vitkovicami, druga pa s Plznom. Čeprav jima v zadnjem času ni šlo vse po maslu, ima lahko Mlada Boleslava več samozavesti, medtem ko je v Pardubicah kar nekaj slabe volje, izgubili so zadnjih osem obračunov.

ŠVEDI ZAPLETLI SISTEM
Na Švedskem ima največ razlogov za dobro voljo Jan Urbas. Njegova Västerå je redni del končala na najvišjem mestu, kar pomeni, da se bo zdaj za neposredni napredek v elitno švedsko ligo v finalu allsvenskan borila s Karlskrono. Tisti, ki bo prvi dobil tri tekme, bo neposredno napredoval v elitno ligo (ta se bo v prihodnji sezoni razširila na 14 moštev), poraženec pa bo imel še eno priložnost, a po precej  zapletenem sistemu.
Moštva od tretjega do osmega mesta lige allsvenskan  zdaj čaka enokrožni sistem, pred katerim je tretji po rednem delu nagrajen s tremi točkami, četrti z dvema itd. Po teh tekmah pot nadaljujejo najboljša tri moštva; najboljši igra s poražencem dvoboja Västerå - Karlskroga, drugouvrščena ekipa igra z 12. moštvom elitne serije, tretja pa z 11. V elitni ligi bodo prihodnjo sezono igrale ekipe, ki bodo v teh dvobojih prve prišle do štirih zmag.

PAVLIN IN KRANJC ZA OBSTANEK
Ravno obratno kot je z Urbasovo ekipo, pa je z AIK-om Žiga Pavlina in Södertäljem Aleša Kranjca, ki sta zasedla zadnji dve mesti in se bosta s štirimi moštvi iz tretje lige borila za obstanek v drugi švedski ligi, ki se bo prav tako razširila na 14 moštev. Oskarshamn Gašperja Krošlja je zasedel 11. mesto in že zaključil sezono.

ziga pavlin vszi
vszi

V Franciji Gap Boštjana Goličiča že z 2:0 vodi v četrtfinalu proti Amiensu, enako je z Grenoblom Mitja Šivica v boju z Dijonom, v seriji med Epinalom (Andrej Hočevar, Ken Ograjenšek, Anže Kuralt, Gašpr Sušanj) in Rouenom je izenačeno na 1:1, najslabše pa kaže Briançonu (Jaka Ankerst, Gašper Cerkovnik), ki z 0:2 zaostaja v seriji proti Angersu.

V drugi ruski ligi VHL je danes v prvem krogu končnice Neftekamsk Andreja Tavžlja z 2:1 po podaljšku ugnal Kurhan in izid v seriji izenačil na 2:2.

Prvo tekmo v končnici najboljše slovaške lige je odigral tudi Tomaž Razingar, katerega Trenčin pa je z 0:1 izgubil v Banski Bystrici.

Članki iz rubrike