pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.03.2015 08:18:39

Kopijeve tri za prekinitev negativnega niza (video)

Reuters
Ekipa Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh premagala Edmonton Oilers s 5:2, Anže Kopitar pa je k zmagi prispeval gol in dve podaji. Kralji so s tem prekinili niz treh porazov.

Los Angeles in Edmonton sta palice prekrižala tretjič v sezoni. Prvo tekmo so kralji doma dobili s 6:1, drugo pa so v Alberti izgubili po kazenskih strelih s 3:2.

Že na začetku sta bila na preizkšunji oba vratarja, nekdanji član Los Angelesa Ben Scrivens in Jonathan Quick. Gostje pa so povedli v 9. minuti, ko je Kopitar podal nazaj na modro črto do Matta Greena, ki je s strelom od daleč premagal pokritega Scrivensa. Tik pred iztekom prvega dela so gostje že vodili z 2:0. Kopitar in Trevor Lewis sta začela protinapad, ki ga je slednji zaključil po Hrušičanovi podaji.

V 23. minuti sta hiter protinapad izvedla Tyler Toffoli in Jeff Carter, drugi pa je Scrivensa ukanil med nogama 18 sekund pred koncem Quickove kazni. V 34. minuti so domači zaostanek znižali, palico je v gneči pred golom uspešno podstavil Luke Gazdic.


Domači so na krilih zadetka zaigrali bolje, a ob izteku 37. minute jih je umiril četrti napad gostov, ki je tako izničil prejeti zadetek. Najprej je poizkušal Nick Shore, na koncu pa je od strani s klečečega položaja zadel Clifford za 1:4.

V zadnji tretjini je po kombinaciji branilcev plošček v napad popeljal Kopitar, ki je iz zapestja ustrelil od daleč in s trinajstim zadetkom v sezoni poskrbel za vodstvo Kraljev s 5:1. Končni izid je v 46. minuti postavil nekdanji kralj Teddy Purcell.

"To je bila ena tistih bolj popolnih tekem v zadnjem času. Zadnje tedne nam ni šlo dobro, izgubljali smo in tokrat smo nujno potrebovali zmago. Zdaj sta glede na čas v letu in na naš položaj na lestvici potrebni vsaki dve točki, ki jih lahko dobimo. Veliko bo odvisno samo od nas, nikakor pa si ne želimo, da bi o naši usodi odločala druga moštva," je po tekmi povedal Kopitar.

Kralji so po treh porazih prišli do zelo pomembne zmage v boju za končnico. Serija tekem proti ekipam iz Kanade se za Los Angeles nadaljuje čez dva dni v Staples Centru, ko bodo palice prekrižali z Montrealom.

IZIDI
New Jersey Devils - Nashville Predators     3:1
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3:5
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs      2:3
Dallas Stars - New York Islanders           3:2 - podaljšek
Edmonton Oiler - Los Angeles Kings          2:5
Anže Kopitar: gol in dve podaji za Los Angeles Kings
Philadelphia Flyers - Calgary Flames        2:3 - podaljšek
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres        3:0
Minnesota Wild - Ottawa Senators            3:2 - kazenski streli
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks             1:4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks         2:6

Članki iz rubrike