pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.03.2015 10:00:51

Marcel Rodman v novi vlogi

Arsen Perić
Samo še devet dni nas loči od prvega treninga naše reprezentance, s katerim se bodo še uradno začele priprave risov na majsko SP elitne divizije na Češkem.

Med kandidati Matjaža Kopitarja je že več kot dobro desetletje tudi Marcel Rodman. Zanj se je klubska sezona že končala, čeprav njegov klub še vedno tekmuje v ligi EBEL. Zaradi poškodbe kolena so ga pred mesecem in pol v Celovcu zbrisali s seznama igralcev, a vse do zdaj je ostal z moštvom.

"Poškodba je sanirana, treniram že nekaj časa, na vso moč približno zadnjih deset dni," je uvodoma dejal Marcel, ki se je šele v sredo preselil v Slovenijo.
Ves pretekli časa je preživel in treniral z rdečimi zmaji. Pa ne samo to: "Spremljal sem vse tekme KAC-a. Ko je igral doma, sem trenerju na tekmah pomagal. Srečanja sem gledal na tribuni in potem svoje ugotovitve posredoval trenerju. Tako sem imel vsaj občutek, da pomagam soigralcem," je z nasmeškom dejal Rodman, ki je zdaj že v Mariboru.

V štajerski prestolnici bo Marcel – s svojo družino živi v Šentilju – vse do prvega dne priprav in tu se bo skupaj s še nekaterimi kandidati za izbrano vrsto, Mitjo Robarjem, Miho Štebihom, Miho Verličem in še nekaterimi hokejisti pripravljal do 1. aprila.

marcel rodman gwJPG
Grega Wernig

Ta konec tedna pa Marcela čaka nekaj novega. V Mariboru so že pred časom predstavili nov projekt: Hokejski center Maribor (HCM), ki se ga je v prvi vrsti lotil mariborski klub, ki tako v naš hokejski prostor prinaša nekaj novega.

V štajerski prestolnici bodo od naslednje sezone dalje omogočili proces treningov, priprav in zdravniške oskrbe za mlade hokejiste, hkrati pa poskrbeli še za njihovo izobrazbo. Ravno v soboto in nedeljo bodo na mariborskem ledu prvič predstavili ta projekt, ki je pritegnil tudi našega dolgoletnega reprezentanta, da je prevzel vlogo vodje projekta.

marcel rodman ap
Arsen Perić

PROGRAM TRY OUT VIKENDA
Sobota

13.30: prihod v dvorano 
14.00 - 15.45: trening na ledu, ogled dvorane
16.00 - 18.00: predstavitev HCM
18.30: predstavitev dijaškega doma Drava

Nedelja
9.00 - 10.00: ogled Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor
10.30 - 11.00: ogled Inštituta za medicino športa
11.30 – 13.30: trening na ledu

"Aleš Burnik, ki je prevzel nalogo strokovnega vodja projekta, se je pred časom obrnil name in mi ga predstavil. Ideja mi je zelo všeč, ekipa, ki skrbi za HCM so že veliko naredili, zdaj pa so k temu povabili še mene. Hokejisti smo že tako in tako večkrat dejali, da smo pripravljeni pomagati kjerkoli, in tako sem zdaj tudi sam del HCM," je pojasnil 33-letni Rodinčan, ki pravi, da se še kako zaveda, da hokej kot panoga v Sloveniji počasi izumira in da je skrajni čas, da se več začne delati z mladimi. 

"Veliko jih gre v tujino, s čimer ni nič narobe, a tam so po navadi zapostavljeni. Tako dajo vse na kocko. Ko se potem recimo v poznih najstniških letih vrnejo domov, ne vedo niti tega, ali bodo še igrali hokej, hkrati pa le redkokdo konča šolo," je dejal naš sogovornik.

dvorana maribor 00
Arsen Perić

"Tu hočemo hokejistom ponuditi tako hokej kot izobrazbo. Ideja je super, a vem, da to še nič ne pomeni, pri nas hočejo vsi najprej videti rezultate, a verjamem, da nam jih bo kmalu uspelo pokazati. Tu bom predvsem v vlogi svetovalca, poleti bom bolj prisoten kot pa med sezono. Vesel sem, da sem lahko del tega, mislim, da je to najboljši način, da mi, ki imamo hokej radi, ki nam toliko pomeni, temu damo tudi nekaj nazaj."

Marcel pravi, da bo program vzpodbujal vse dobre in tudi manj dobre hokejiste, da bo tu vsakemu ponujena priložnost, da naredi korak naprej. Zaenkrat je največ zanimanja za program prišlo iz Srbije. "Za njih smo Slovenci to, kar so na primer za nas Švedi. Če bi na Švedskem Slovencem ponudili enak program za otroke, vem, da bi se jih iz Slovenije veliko odločilo zanj," meni Marcel.

marcel rodman matjaz kopitar .JPG
m24.si

Glavni nosilec projekta je mariborski hokejski klub, s katerim bo HCM sodeloval, a deloval kot samostojna veja, skupaj z lisjaki pa se lahko prijavijo na razne razpise za sofinanciranje, skupaj hočejo obuditi tudi mariborski hokej sam, ki zadnjih nekaj sezon visi na nitki. Tudi HZS so predstavili projekt in čeprav se ta aktivno v tega ni spustila, pa ga še kako podpira. Prav tako je k projektu pristopil tudi OKS, ki bo nudil sodelovanje z Inštitutom za medicino športa.

Galerija

Članki iz rubrike