benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

bk
bk
0 26.03.2015 10:44:07

CSKA vs. SKA ali boj titanov

vszi
Čeprav sta moskovski CSKA in sanktpeterburški SKA najbogatejša kluba v razširjenem ruskem tekmovanju, ne prvi ne drugi v sicer kratki zgodovini obstoja lige KHL te še nista osvojila, prav tako se nista prebila do finala.

Najboljši moštvi po rednem delu te sezone se bosta pomerili, še preden bodo nastopile tekme, ki bodo odločale o zmagovalcu Gagarinovega pokala, lovorike, po kateri hrepenita oba vojaška kluba zahodne konference.

Zgodovinsko gledano, je CSKA veliko bolj uspešno moštvo. Klub iz ruske prestolnice, ki je star 68 let, ima namreč v svojih vitrinah toliko pokalov zmagovalca ruske lige in raznolikih evropskih klubskih tekmovanj kot nihče drug. Rdeča armada se lahko pohvali s kar 32 naslovi ruskega prvaka, ki je v sovjetskih časih ravno zaradi povezav z vojsko v svoj klub vselej dobila smetano ruskega hokeja, kar je pokazala tudi na ledeni ploskvi.

881-23-mursak pm
Profimedia

Tudi SKA, ki so ga prav tako ustanovili leto po drugi svetovni vojni, je svoje hokejiste tako kot njegovi rivali dobival iz vojaških ustanov, a je daleč od uspeha CSKA-ja – le dvakrat se je SKA v tistih časih namreč prebili v polfinale – prav to sezono pa piše eno svojih najuspešnejših zgodb.

Čeprav ruski klubi neradi izdajajo številke svojih proračunov (oziroma jih sploh ne), je glede na nekatere informacije verjeti, da kluba letno delujeta s kar 50 milijoni (!) evrov. Številka, ki je brez dvoma osupljiva za ves evropski hokej, a eden od dveh ruskih titanov ne glede na gromozanski proračun finala lige KHL tudi letos ne bo videl.

Od štirih obračunov, na katerih sta se srečala vojaška kluba, sta obe strani slavili po dvakrat, obe na domačem terenu, in verjeti je, da bo prav ta krojil konferenčni finale. Torej domači teren in vsi odlični hokejisti v obeh ekipah, Ilja Kovaljčuk, Roman Červenka, Aleksej Ponikarovski pri SKA-ju ter Aleksander Radulov, Jevgenij Artjuhin, Denis Denisov in ne nazadnje tudi naš Jan Muršak pri CSKA-ju. Ni kaj, obeta se prava poslastica. Prvi del(od morebitnih sedmih) je na sporedu danes ob 17.30.

Članki iz rubrike