pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

bk
bk
0 27.03.2015 14:59:15

Goličič do hat-tricka

vszi
Naši legionarji te dni zaposleni v končnicah.

V Franciji je nocoj na sporedu že tretja tekma v finalu najboljše lige, kjer imamo Slovenci kar pet predstavnikov, za Gap igra Boštjan Goličič, za Epinal pa Andrej Hočevar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek in Gašpr Sušanj.

Prvi obračun so v Gapu z 3:2 dobili gostje, Kuralt in Ograjenšek sta podala pri vodilnem zadetku v 17. minuti, Sušanj je najprej podal za vodstvo z 2:1, nato pa je v 55. minuti dosegel še odločilni zadetek za zmago. Hočevar je obranil 27 oziroma 93 odstotkov strelov.

Dan kasneje so se stvari povsem obrnile na glavo, saj je Gap slavil s kar 9:0, sijal pa je predvsem Goličič, ki je dosegel hat-trick (dosegel je prvi, peti in deveti zadetek). Na drugi strani je moral Kuralt dvakrat na kazensko klop, Sušanj pa enkrat. Hočevar je v slabih 43 minutah obranil 23 oziroma 77 odstotkov strelov.

V Kazahstanu je Beibaris Atirau Matica Kralja in Matije Pintariča na tretji in četrti tekmi polfinala izgubil. Najprej z 2:4, nato pa še z 1:2 izgubil po podaljšku, Kokšetav v seriji tako vodi s 3:1 v zmagah.

pajic vszi
vszi

V drugi češki ligi pa se po odličnih igral v končnici Češke Budejovice Roka Pajića borijo za vstop v ekstraligo. V mini ligi jim na poti do tega cilja stojijo praška Slavia, Chomutov in Olomouc. Prvo srečanje so Češke Budejovice izgubile, z 2:4 so klonile v Olomoucu, Rok pa je v 28. minuti v power playu podal za izenačenje na 2:2.

V boju za uvrstitev v elitno švedsko ligo dobro ne kaže ravno Västeråju Jana Urbasa. V seriji proti Röglu ta izgublja z 1:3. Nazadnje je v gosteh izgubil z 1:6 (Jan je v 17. minuti podal za izenačenje na 1:1), tretjo tekmo pa je Västerå dobila s 3:0.

Pete in šeste tekme je v skupini, ki se bori za obstanek v drugi švedski ligi, odigral AIK Žiga Pavlina. V Södertälju, kjer so se pred časom razšli z branilcem Alešem Kranjcem, je AIK zmagal s 3:2 po kazenskih strelih. Nazadnje je AIK v Solni s 4:0 premagal še Pantern, naš branilec pa je v 28. minuti z igralcem manj podal pri četrtem golu. AIK s 16 točkami štiri tekme pred koncem tekem za obstanek v ligi allsvenskan prepričljivo vodi na lestvici.

sabolic vszi
vszi

V soboto bosta polfinalne boje začela še dva risa. Robert Sabolič se bo v češki ekstraligi pomeril s Trincem, Andrej Tavželj in njegov Neftekamsk pa v drugi ruski ligi VHL z aktualnim prvakom Karagandijem.

Članki iz rubrike