stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.09.2015 10:12:03

Klemen Pretnar: Vaški fant v velikem mestu

Grega Wernig
V nasprotju z desetimi moštvi lige EBEL so hokejisti Vienne (ter tudi Salzburga) tudi v torek oblekli svoje tekmovalne drese.

Seveda ni šlo za boj za točke v razširjenem avstrijskem tekmovanju, ampak so se Dunajčani borili na prvi tekmi šestnajstine finala lige prvakov, na kateri je seveda zaigral tudi ris Klemen Pretnar.

Z otrokom blejske hokejske šole smo se sicer srečali preteklo nedeljo v Ljubljani. Lahko bi rekli, da smo v skorajda bliskovitem pogovoru – Klemnu se je že precej mudilo na avtobus, s katerim se je Vienna vrnila na Dunaj – tokrat obdelali zgolj najaktualnejše teme.

klemen pretnar gw
Grega Wernig

KLEMEN PRETNAR

Datum rojstva: 31. 8. 1986
Kraj rojstva: Bled
Višina/teža: 180/82
Igralno mesto: branilec
Prejšnji klubi: Bled, Triglav, Jesenice mladi, Jesenice, VSV Beljak

Najprej smo se z našim sogovornikom tako dotaknili njihovega pred sinočnjim bojem zadnjega hokejskega dejanja, torej tekme z ljubljanskim moštvom, ki je Vienno v nedeljo po točno 983 dneh znova premagalo na domačem ledu. "Tekme nismo začeli tako, kot smo si želeli in kot je od nas zahteval trener. Tudi v nadaljevanju nismo našli tistega pravega ritma, Olimpijin vratar je ob naših strelih opravil super delo in več kot očitno je bilo, da je njim samozavest rasla. Olimpija tudi izredno dobro stoji v obrambni tretjini, težko je prebijati njihov sistem. Tokrat so se zelo borili in tudi zasluženo zmagali," je poraz z 2:5 pokomentiral Klemen.

PRVIČ V TAKI ZASEDBI
Še preden je maja z reprezentančnimi soigralci Klemen zaigral na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Češkem, je v Ostravo že odšel tudi z novo pogodbo v žepu. Po treh letih dokazovanja pri beljaškem VSV-ju je prišel čas za nove, veliko zahtevnejše izzive in večje ambicije. Te so mu predstavili v avstrijski prestolnici, pri aktualnih podprvakih lige EBEL, pri moštvu, za katerega lahko, še posebej pa glede na slovenske razmere, zapišemo, da se tam cedita med in mleko.
"Ekipa je poimensko zelo dobra, v slačilnici stojimo skupaj. Gre za starejšo, izkušeno skupino igralcev in to je pravzaprav moje prvo srečanje s tako zasedbo," je o svojih vtisih pri novem delodajalcu spregovoril Berti, ki res igra v izkušenih vrstah – Vienna je povprečno drugo najstarejše moštvo v ligi. "Že od začetka so me dobro sprejeli, z avstrijskimi fanti se tako ali tako že poznamo, zato lahko rečem, da lahko o tem mesecu in pol na Dunaju govorim samo dobre stvari," je poudaril.

klemen pretnar gw
Grega Wernig

SAMO ŠE PREBIVALCI
Tudi njegova družina – žena, hčerka in sin – je zadovoljna z življenjem na Dunaju. "Rekel bi, da je mogoče vse urejeno na višji ravni. Res imamo na voljo vse, kar potrebujemo," je na kratko pojasnil Pretnar, ki sicer prvič v življenju živi v metropoli. Od domačega Bleda in nato Beljaka se Dunaj seveda razlikuje kot dan od noči. "Vsekakor je drugače. Jaz sem vaški fant, ki zdaj prvič živi v velikem mestu," se je zasmejal. "Navajen sem, da vse poznam, da me vsi poznajo, tu pa je ravno obratno. Dunaj je tako veliko mesto, da te, če greš le v center, nihče ne pozna. Nekaj časa smo se z družino navajali na vse to, na Dunaju si je mogoče ogledati veliko stvari, za otroke je zelo zanimivo, a zdaj smo se že nekako ustalili in nismo več turisti, ampak pač samo prebivalci v tem mestu," je nadaljeval slovenski hokejski olimpijec.

klemen pretnar gw
Grega Wernig

MOGOČE PA PRAV LETOS
Kot omenjeno, so v torek rumeno-črni iz avstrijske prestolnice v grandiozni dvorani Albert Schulzt Eishalle na prvi tekmi šestnajstine finala lige prvakov gostili češki Litvinov, ki je bil sicer boljši s 4:3. To evropsko klubsko tekmovanje Klemen letos prvič doživlja na svoji koži in zaupal nam je, kako sam gleda na njegovo moč ter razliko z ligo EBEL. "Vse je hitreje. Tudi pred to tekmo s Čehi smo vedeli, da se bo treba hitreje odločati, posameznik ima tu precej manj časa za potezo kot pa v ligi EBEL. Včasih je ta sprememba, ko se vrnemo na raven lige EBEL, precej težka, ker se ti zdi, da imaš manj časa, kot pa ga dejansko imaš. Razlika je kar očitna, navsezadnje v ligi prvakov igrajo tudi hokejisti večjega kova, na Finskem, v Ouluju smo to dobro spoznali, ker na takih tekmah ne smeš narediti niti ene same napake. Vsekakor pa je igranje v ligi prvakov zanimiva izkušnja," je zadovoljen naš reprezentant, ki se je pri Vienni znašel tudi v malo večji konkurenci, kot je je bil vajen. "Treba je veliko delati, garati, svoje mesto v ekipi si moraš izboriti in enostavno ne smeš delati napak. Mogoče je malo drugače, ampak jaz imam pač to željo, da vsaj enkrat v karieri osvojim ligo EBEL in mogoče bo prav letos čas za to. Bomo pa še videli, če se mi bo ta želja izpolnila, sezona je še dolga," je še sklenil naš branilec in stekel na avtobus za Dunaj.

Značke: pretnar, hokej

Članki iz rubrike