petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

bk
bk
0 21.09.2015 09:09:45

Bolj veselo le pri ruskih prvakih

Profimedia
Konec tedna so bili zaposleni tudi vsi Slovenci, ki si kruh služijo v razširjenem ruskem prvenstvu.

Zadnje dni v klubih s slovenskim pridihom niso ravno pokali od zadovoljstva, saj so na skupno štirih tekmah prišli le do ene zmage.
To je včeraj uspelo le Janu Muršaku, ki je s svojim CSKA-jem s 4:2 v Togliatiju premagal Lado. Naš napadalec je tokrat v statistiko vpisal dve podaji, v 14 minutah igre je še štirikrat streljal na gol, dobil 12 od 19 sodniških metov, enkrat moral na klop za kaznovane in uspešno izvedel štiri nalete.

Dva dneva pred to zmago je ruski prvak izgubil – sicer šele tretjič v sezoni – na gostovanju pri Barsu iz Kazana. Domači so bili boljši s 6:3, Jan pa se je tokrat vpisal tudi med strelce; v 31. minuti je mrežo Kazana zatresel, ko so imeli Moskovčani številčno premoč, izenačil je na 2:2. Na tekmi v Togliatiju je Mariborčan igral nekaj več kot 16 minut, dobil deset od 13 sodniških metov, trikrat je streljal na gol, enkrat pa je moral tudi na hladno.



Niz petih tekem, na katerih so osvojili vsaj točko, pa so ta vikend končali hokejisti bratislavskega Slovana. Tudi v slovaški prestolnici se je tokrat dokazal povratnik v ligo KHL, moskovski Spartak, ki je slavil s 5:2. Žiga Jeglič je v 16 minutah ob enem strelu vknjižil eno podajo, Rok Tičar pa je v 17 minutah in pol trikrat streljal na gol ter dobil štiri od 17 sodniških metov.

Že šesti zaporedni poraz pa so v statistiko vpisali Zagrebčani. Medveščak je v soboto v Domu sportova orožje položil pred prvaki Gagarinovega pokala, za katere še vedno ne igra poškodovani zvezdnik Ilja Kovaljčuk. SKA iz St. Peterburga je v hrvaški prestolnici zmagal s 4:3, vratar Gašper Krošelj je bil v postavi medvedov, vendar pa priložnosti za igranje ni dobil.

Značke: medveščak, cska, slovan

Članki iz rubrike