sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 28.11.2015 15:04:48

Robert Kristan: Zmrcvarjen nisem čutil dveh prstov

Grega Wernig
Prvi manjši alarm se nam je prižgal že na začetku tedna, ko smo ob brskanju po rezultatih in statistikah v najboljši češki ligi spoznali, da je Robert Kristan prvič to sezono dvakrat izpustil tekmo svojih Pardubic. Večji alarm je sledil čez nekaj dni, ko smo nato še spoznali, da je naš odlični vratar Češko tudi zapustil.

Ob takih dejstvih smo si lahko zastavili le dve vprašanji, ali je naš najboljši vratar zadnjega desetletja utrpel kakšno poškodbo ali pa je na drugi strani izgubil delodajalca, česar sicer nikjer nismo uspeli zaslediti. Izkazalo se je, da gre za prvo možnost, torej za poškodbo.

robert kristan profimedia
Profimedia

Ko smo včeraj z njim stopili v stik, smo ga dobili vsega "letečega" in zaradi tega tudi kar malo zmedenega. V torek se je vrnil v Slovenijo, sam, svoja dekleta (ženo in dve hčerki) je pustil na Češkem. "Prva dva dneva mi je bilo fino, zdaj pa mi je postalo že malo dolgčas, zato sem res povsod, dobivam se s prijatelji, hodim na obiske in podobno," nam je zelo dobro razpoložen včeraj razlagal Lix.

NISEM VEČ MOGEL DRŽATI PALICE
Seveda smo se potem posvetili razlogu, zakaj smo ga dobili v Sloveniji in ne na Češkem. "Preščipnjen živec hrbta, globoko pod rebri. Zaradi tega je prišlo do vnetja živca, kar se je razširilo v bolečine v desni roki. V bistvu so se pojavili mravljinci, šlo je tako daleč, da dveh prstov na desni roki nisem več čutil in tudi nisem mogel več držati palice," nam je svojo zagato opisal 32-letni Jeseničan.

086-1-kristan OBREZ ap
Arsen Perić

Pojavili so se mravljinci, šlo je tako daleč, da dveh prstov na desni roki nisem več čutil in tudi nisem mogel več držati palice.

Ta poškodba ga je sicer spremljala že dalj časa, kot nam je povedal, se je z bolečinami srečeval še pred reprezentančnim zborom na začetku novembra. A takrat še ni čutil mravljincev, bolečina ni bila tako huda, da ne bi mogel igrati. "Očitno so me na Češkem z masažami potem še bolj poškodovali, le z rokami so me razmrcvarili, da se je vse preselilo še na roko," meni Robi, ki je na Češkem obiskal veliko zdravnikov. Pošiljali so ga na vse konce, nekaj časa so sumili, da si je poškodoval komolec.

905-39-kristan nm
Nikola Miljković

KOMU VERJETI 
"Niso točno vedeli, za kaj gre. Veliko zdravnikov sem obiskal, a saj veste, kako je v tujini, komu verjeti," je z rameni skomignil naš čuvaj mreže. "Potem sem prosil, ali grem lahko domov, do Mance (Mance Marc Globevnik, nekdanje fizioterapevtke pri risih, op. p.), in sem dobil zeleno luč. Jutri me čaka še ena terapija, vendar moram povedati, da sem zdaj, samo po terapijah v tem tednu, že praktično v redu. Samo z rokami, kot smo se tega lotili na Češkem, tega ne moreš odpraviti, živec je veliko pregloboko," nam je zagotovil naš olimpijec, ki je vesel, da sicer ni šlo za poškodbo vretenca ali česa podobnega, zaradi česar bi se mogoče moral spogledovati tudi z operacijo.

Očitno so me na Češkem z masažami potem še bolj poškodovali, s terapijami z le rokami so me razmrcvarili, da se je vse preselilo še na roko.

Poškodbo, ki se je začela z le enim navadnim gibom – Robi pravi, da ni ničesar težkega dvigoval –, bo, kot kaže, saniral brez večjih posledic. Kristan se bo v nedeljo že vrnil na Češko, od ponedeljka naprej pričakuje, da bo z ekipo normalno treniral.

kristan (2)

Potem upa, da se bo hitro vrnil tudi v tekmovalni ritem. Zaradi bolečin je zadnji mesec večinoma tekme spremljal s klopi, kako bo v prihodnje, lahko samo ugiba. "Zdaj 14 dni nisem treniral, najprej moram ugotoviti, koliko sem v tem času izgubil," je previden Lix.

Na hitro smo se ustavili še pri stanju v Pardubicah, kjer igra tudi naš branilec Blaž Gregorc. "Vse je v redu, no, če povem povsem po resnici, je vse v redu, le rezultati ne. Ravno ta mesec je prišlo do zamenjav v vodstvu kluba, imamo novega trenerja. Upam, da bodo zdaj prišli boljši časi," je s širokim nasmehom še povedala naša hobotnica.

Galerija

Članki iz rubrike