oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

bk
bk
0 28.10.2014 22:24:47

Če že s temi izgubimo, kaj bi šele bilo ...

Arsen Perić
Vratar Olimpije Aleš Sila in napadalec Jesenic Sašo Rajsar sta strnila misli po prvem obračunu večnih rivalov.

Olimpija je v šibkejši postavi, kot smo je vajeni iz lige EBEL, nocoj ugnala jeseniško moštvo, ki si je od tega obračuna obetalo veliko več.

"Lahko bi šlo v obe strani. V prvi tretjini smo imeli kup priložnosti, oni le dve, a iz ene stoodstotne so uspeli zadeti. V nadaljevanju je na našo stran prišla živčnost, preveč je bilo želje. Ko nam je le uspelo zadeti in povesti, smo iskali še en gol, s čimer bi srečanje že praktično dobili, a dvakrat se nam je plošček napačno odbil,"
je svoj pogled na tekmo obelodanil napadalec Sašo Rajsar, ki je v 42. minuti kot prvi spravil plošček v ljubljansko mrežo.

Vsi igralci Jesenic so bili razočarani nad tem, da se na ledu niso borili z najboljšo različico ljubljanskega moštva, toda Rajsar je odkrito priznal: "Če smo že s temi izgubili, kaj bi šele bilo potem z res močno Olimpijo. Lepo bi bilo, če bi prišli, ljudje bi bili veliko bolj zadovoljni, mi sami bi izvedeli, kam spadamo, ali se lahko sploh kosamo s prvo ekipo Olimpije," je še razpredal Jeseničan, ki je s soigralci vseeno dobil precej dobre smernice za nadaljnje delo.


KAR JE NAJBOLJŠE ZA EKIPO
Svoje misli nam je v Pomežakli razkril tudi Aleš Sila. "Velik užitek je bilo igrati na derbiju. Tako, kot je vedno in to ne glede na to, v kakšni zasedbi smo mi ali so Jesenice. Vedeli smo, da bodo oni v prvi tretjini poskušali že vse rešiti, a nismo se dali. Mislim, da smo zelo dobro igrali v obrambi in tesno pokrivali nevtralno tretjino. Še posebej si fantje zaslužijo pohvale za zadnjih 20 minut, v katerih smo izgubljali, a smo se nato vrnili v igro. Klobuk dol," potek srečanja in predstavo njegovega moštva pokomentiral ljubljanski vratar, ki ni imel lahkega dela. Na svoj gol je nocoj prejel kar 34 strelov.

S Silo smo se dotaknili tudi dejstva, da so zmaji na Jesenice prišli s svojo drugo postavo. "Mnenja bodo vedno deljena, a mi delamo to, kar je najboljše za ekipo. Določeni igralci so bolj aktivni v ligi EBEL, v nedeljo smo se resnično pozno vrnili, poleg tega pa vsi dobro veste, da nam v ligi EBEL ne gre po želenih poteh. Vsak dan hočemo izkoristiti za dober trening in pripravo na novo tekmo," za kar pa si moraš tudi odpočiti, pravi Sila.

DENAR IN KONKURENČNA EKIPA
Nad vzdušjem v Pomežakli so bili seveda navdušeni vsi, ki so nocoj stopili na led ali bili samo v bližini tega. V Ljubljani zaradi klavrnih izidov že dve leti ni bilo takega vzdušja, na Jesenicah ga še kako znajo ustvariti. Še posebej, če v prenovljeno jeseniško damo pridejo zeleno-beli. "Super je bilo igrati v takem vzdušju, že sploh vemo, da so jeseniški navijači zelo goreči, ki gotovo zelo pogrešajo te derbije, kot jih seveda tudi mi igralci. Bilo je res super, seveda pa še toliko boljše, ker smo zmagali," je dejal Sila, Rajsar pa je dodal: "Lepo je bilo igrati na derbiju, lepo je, ker se tu stvari obračajo na bolje. Upam, da se tako v Ljubljano kot na Jesenice navijači vrnejo v takem številu, kot je bilo to včasih. Je pa za to treba imeti nekaj denarja in tudi konkurenčno ekipo."

Članki iz rubrike