franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 03.07.2015 15:07:08

Matjaž Rakovec: Potem pa so se na OKS povečale plače

Nikola Miljković
Predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec je ta teden dobil novo potrditev, da ima v našem hokejskem prostoru še vedno večinsko podporo, po končani 37. skupščini pa smo se z njim dotaknili najbolj aktualnih zadev.

Predsednik HZS je bil zelo zadovoljen s podporo, ki jo je dobil po burnem zadnjem mesecu, ko je opozicija obiskovala klube in tipala, ali bi lahko dobila večinsko podporo in bi tako prevzela vodstvo krovne organizacije.

Rakovec je dejal, da je vedel, da kandidat za predsednika HZS obiskuje klube in da so mu to sporočili kar klubi sami, prav tako pa tudi, da je bilo mnenje enotno: spremembe niso dobre. "Če bi prišel nekdo, ki bi imel celotno podporo ... Če pa bi imel 12 ali 15 glasov, bi se spet razdelili na dva pola. Kot vidite, pa zveza ni razdeljena, imamo več kot dvotretjinsko večino. Mislim, da se dela dobro, da stroka dela svoje, finančno stanje se izboljšuje, klubska scena se ureja. Klubi so povedali, kaj si želijo, več ljudi v strokovnem svetu in več članov v predsedstvu, kar nas čaka na naslednji skupščini v začetku novembra," je pojasnil Rakovec, ki ga zdaj ne skrbi več, da na skupščine ne bi prihajalo dovolj delegatov, kar se je zgodilo lani novembra, ko so bili nesklepčni.

rakovec nm
Nikola Miljković

JASNA PODPORA
"Predstavnikom klubov sem takrat povedal, da se pričakuje pošten odnos. Na skupščine, ki so največ dvakrat na leto, lahko vsaj pošljejo delegata. Po drugi strani pa je 22 glasov tudi zaupnica glede na to, kar se je dogajalo in govorilo za zamenjavo. Mislim, da je to jasna podpora za obstoječe vodstvo," je dodal.

Skupščina je obravnavala tudi poročilo nadzornega odbora, v katerem je Brane Terglav izpostavil primanjkljaj sto tisočih evrov, ki jih naj bi HZS dobila od OKS, a jih ni. "Ko smo na izvršilnem odboru sprejemali načrt za Soči 2014, je bilo v prejšnjem mandatu predvidenih 450.000 evrov, na predlog takratnega predsednika jih je potem izvršilni odbor z večino potem anuliral oziroma odločil, da se ne razdeli. So se pa potem za več kot deset odstotkov povečale plače na OKS. Priliv, ki bi se namenjal smučarski in hokejski zvezi, je bil tako namenjen za sam pogon OKS," je pojasnil Rakovec.

rakovec nm
Nikola Miljković

ŽE PREJ KOT V OSMIH
Zaradi izpada dohodkov je HZS spremenila sanacijski načrt, ki naj bi se končal leta 2022, ko bo društveni sklad pozitiven. "Verjamem, da se bo verjetno zgodilo prej. Družba Class nas toži, na prvi stopnji so izgubili, stvar je zdaj na drugi stopnji. V roku enega ali dveh let pa pričakujem ugodno rešitev za HZS, s tem pa velik učinek na društveni sklad. To je še vedno v bilancah, mi pa teh tožb ne smemo upoštevati, ampak jih držimo do konca zadnje sodbe," je o sanacijskem načrtu še povedal Rakovec, ki bo v prihodnje zelo aktiven pri ustanavljanju Zveze velikih športnih zvez. "To je dobro za slovensko športno sceno. Športne panoge se združujejo, če imajo isti interes. V množici, kot je OKS, je težko doseči svoje interese," je še pojasnil.

Članki iz rubrike