franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 01.12.2015 12:53:36

Hokejski pokal: Tudi to pa nekaj šteje, kajne?

Drago Cvetanovič
Ne, ne moremo računati, da bo tako kvaliteten in tako nestrpno pričakovan, kot je bil pred slabimi desetimi dnevi veliki nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom, toda nikoli ne bo postal zanemarljiv.

Hokejski derbi med Jesenicami in Olimpijo namreč. Tradicija je prevelika. Velika rivala z Gorenjskega in iz Ljubljane sta že mnogokrat poskrbela za pravo vročico ne samo med slovenskimi ljubitelji najhitrejše ekipne športne panoge na svetu, temveč med Slovenci na splošno. Tega danes še zdaleč ne moremo pričakovati.

Jesenice – Olimpija
Podmežakla
drevi ob 19.15

Stanje v slovenskem hokeju nam preprosto ne daje veliko razlogov za dobro voljo. Dvorane so daleč od tega, da bi bile vsaj pol polne, hokej ni za prste oblizniti, da škripanja na finančnem področju sploh ne omenjamo.

Jeseničani se v ospredje ne prebijajo zaradi dobrih rezultatov, temveč zgolj ob vprašanju glede vrnitve v ligo EBEL, zadnji teden se je prah dvignil s prodajo blagovne znamke HK Jesenice, to, da so zmagali štirikrat zapored, zanima le njihove največje privržence. Pri Olimpiji je stanje še bolj klavrno, rezultati so še slabši, stanje zmajev najboljše opišemo z besedo životarjenje.

A srečanje dveh največjih tekmecev na našem prostoru, večnih hokejskih rivalov, ki jim kri zavre, samo da na ledu vidijo zeleno oziroma rdeče, bo ne glede na okoliščine ostalo nekaj posebnega. Drevi bo dogajanje v Podmežakli, karkoli obrnemo, zanimivo. Če ne drugega, se bo zmagovalec vpisal v športne anale kot prvi, ki je osvojil lovoriko slovenskega hokejskega pokala. Tudi to pa nekaj šteje, kajne?

Galerija

Članki iz rubrike