franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 01.12.2015 13:02:02

Olimpija: Spomnite se pomladi

www.alesfevzer.com
Da pred sezono novonastalo pokalno tekmovanje in obveznosti, ki jih prinaša, čeprav so še tako majhne, na Celovški 25 nikogar niso razveselili, že nekaj časa ni skrivnost. Še ena obveznost več v natrpanem urniku razširjenega avstrijskega prvenstva, so govorili in hkrati zmigovali z rameni.

A roko na srce, zeleno-beli bodo v tem tekmovanju vsega skupaj odigrali le dve srečanji. Prvo so odigrali pred tremi tedni, ko so visoko odpravili Slavijo, drugo jih čaka danes.
V prestolnici na drugo kot na zmago sploh ne upajo pomisliti, čeprav v teh dneh razmišljajo še o marsičem drugem.

Pod Rožnikom gotovo niso bili najbolj zadovolji z iskreno izjavo prvega strelca Rolanda Kaspitza, ki jo je dal za avstrijski Kleine Zeitug. Bobu je rekel bob in povedal: "Ne morem vedno igrati zastonj. Če se stvari ne bodo uredile, si bom moral poiskati nov klub."

slavija telemach olimpija hebar hokej gw
Grega Wernig

December je nastopil ravno danes in decembri oziroma konci koledarskega leta so bili v zadnjih sezonah v Ljubljani vedno nadvse živahni. Pa ne zaradi božično-novoletnega vzdušja, ravno obratno. V tem času je po navadi že zmanjkalo denarja, igralci so že pospravljali opremo in zapuščali zeleno-bele. Letos se je to zgodilo že novembra, torej še hitreje, denarja so zmaji to sezono dobili še manj kot leto prej.

Andrej Tavželj
branilec Olimpije

Derbi je velikokrat tema naših pogovorov v garderobi. Vedno se radi spominjamo, kako je bilo včasih, kako so bili derbiji od nekdaj dobri za slovenski hokej.

Še vedno in kljub takšnemu položaju se od njih danes pričakuje le eno. Zmago in dvig prve letošnje lovorike. Lani jim je spodletelo pri edini, s katero so se lahko realno spogledovali. V ligi EBEL so se že navadili brisanja pod nosom, šok je sledil, ko so morali to pred sedmimi meseci narediti tudi v državnem prvenstvu.
Zaradi zelo ranjenega ponosa, ko so morali največjemu rivalu predati žezlo, krono in prestol najboljšega v državi, lahko pričakujemo, da bo Olimpija danes k finalu pokala pristopila povsem drugače. Ni dvoma, da so fantje iz Spodnje Šiške za kanček bolj utrujeni kot jeseniški hokejisti, čeprav v zmajevem gnezdu nad tem to sezono niso potarnali niti enkrat, težje se bodo spoprijeli s poškodbami. Brez štirih – Andrej Hebar, Aljaž Uduč, Tomaž Trelc (vsi hrbet) in Matej Hočevar (nalomljeno rebro) – bodo morali zeleno-beli v Podmežakli drsati tudi nocoj.

telemach olimpija dornbirn ap
Arsen Perić

Vseeno ostajajo veliki favoriti, njihova sla po maščevanju verjetno ne bi mogla biti večja. "To je zelo pomembna tekma. Lani se nam v finalu ni izšlo, k tej tekmi moramo gotovo pristopiti drugače kot spomladi in Jesenicam vrniti za tisto grenko izkušnjo. Rivalstvo zagotovo ni več tako veliko kot prej, ko sta obe moštvi igrali v ligi EBEL, a še vedno je tu dodaten naboj, poseben čar je igrati to tekmo," je svoje misli razkril branilec Maks Selan, eden od 13 hokejistov, ki bodo danes v Podmežakli iskali povračilo za prejet aprilski udarec.

telemach olimpija vienna roy hokej gw
Olivier Roy
Grega Wernig

OLIMPIJA

Liga: EBEL
Mesto na lestvici: 12
Zmage/porazi: 5/21
Najboljši strelec: Andrej Hebar (9)
Najboljši podajalec: Roland Kaspitz (12)
Največkrat kaznovani igralec: Kristof Reinthaler (47)

V Tivoliju so sicer včeraj precej presenetili tudi s sporočilom, da bo na mesečno preizkušnjo prišel Nizozemec Nardo Nagtzaam, ki je prvi hokejist iz dežele tulipanov, ki se bo dokazoval pri Olimpiji in tudi v ligi EBEL. Odgovor na vprašanje, ali se bo drevi že pridružil novim soigralcem, bomo dobili šele s prihodom na drevišnje prizorišče. Včeraj v Tivoliju še niso uspeli urediti vse potrebne dokumentacije za 25-letnega napadalca, kako bodo uspešni danes?

Galerija

Članki iz rubrike