sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

hu
hu
0 04.04.2016 22:27:16

Železarji pred vrati raja

www.alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva premagali Telemach Olimpijo.

3. tekma finala v dvorani Tivoli se je končala  po kazenskih strelih z 1:0 (0:0, 0:0, 0:0; 1:0) v korist gostov. Jeseničani vodijo z 2:1 v zmagah, naslednja, morda že odločilna tekma, pa bo v četrtek na Jesenicah.

Uvod je bil ljubljanski, toda čeprav se je pred vrati Žana Usa dogajalo več, ni bilo prave nevarnosti za Jeseničane. Prodor Gregorja Koblarja v sedmi minuti se je končal s slabim strelom, pozneje pa so imeli nekaj priložnosti tudi gostje. Na domači strani je bil v tem delu igre najbolj nevaren Anže Ropret. Na jeseniški strani pa je Nik Lahajnar sredi tretjine, ko sta bili obe ekipi spet v polni postavi, zgrešil s kakšnega metra, podobno pa nato minuto pozneje tudi Luka Kalan na drugi strani igrišča.

Ob silovitem pritisku zmajev na začetku drugega dela se je zdelo, da bo Us klonil, toda podobno kot na prejšnji tekmi je bil zelo razpoložen. Ob prvem ljubljanskem "power-playu" so bili nevarni streli Gala Korena, Aleša Mušiča in Andreja Tavžlja, a je vratar gostov vse ubranil. A medtem ko so domači na vse načine iskali pot do zadetka, je imel veliko priložnost za vodstvo Jesenic Sašo Rajsar, toda tudi Roy je bil zbran.

olimpija jesenice
www.alesfevzer.com


Po manjšem pretepaškem vložku pred vrati Usa je nato v 34. minuti najlepšo priložnost za domače zapravil Žiga Pešut, ko se je sam znašel pred vratarjem tekmecev, a ga ni znal premagati. Minuto zatem pa je imel vratar rdečih tudi nekaj sreče, saj se je plošček od njegove drsalke odbil pred prazna vrata, česar pa domači spet niso izkoristili. Jeseniške priložnosti so bile v tem obdobju redkejše, toda tudi nevarne, kot protinapad v 37. minuti, vendar trije hokejisti v rdečem niso ugnali obrambe v zelenem. Tako kot je ni Aleš Remar v 39. minuti ob številčni prednosti.

Tekma je tako že dobivala obrise scenarija druge, ko je edini gol na dvoboju padel v 43. minuti. Tokrat tudi do tega mejnika gola še ni bilo, toda Jeseničani so vzpostavili ravnotežje, tako da je bil bolj povsem odprt. Zeleno-beli so, kot že tolikokrat v sezoni, zapravili še en "power-play", v nekajminutnem obdobju nove premoči pa nato ne Tavželj ne Koblar nista bila dovolj natančna. A prav v zadnji minuti so bili bližje zmagi gostje, strel Čimžarja iz neposredne bližine 23 sekund pred iztekom rednega dela pa je Roy le ustavil.

olimpija jesenice
www.alesfevzer.com


Odločal je tako dodatek, kjer sta imeli ekipi ob malenkostni ljubljanski premoči po nekaj polpriložnosti, a nobene dovolj velike za zmago, oziroma so sledili kazenski streli; tudi tu sta se izkazala vratarja, odločitev je po številnih obrambah padla šele v osmi seriji, ko je zadel Miha Brus.


Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice 0:1 (0:0, 0:0, 0:0; 0:1)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 2500, sodniki: Bajt, B. Lešnjak (glavna), A. Lešnjak, Miklič.
* Strelci: /; kazenski streli: Brus za sij Acroni Jesenice.
* Kazenske minute: Telemach Olimpija 8, Sij Acroni Jesenice 8.

Značke: jesenice, olimpija

Članki iz rubrike